Uusimmat

Kauhulegenda John Carpenter saapuu Suomeen vihdoinkin

20.06.2016 16:16 Muropaketin toimitus

John Carpenter saapuu ensimmäistä kertaa urallaan Suomeen. Kauhuelokuvistaan tuttu ohjaaja-säveltäjä konsertoi Helsingissä The Circus -klubilla sunnuntaina 21. elokuuta.

Tapahtuman liput (noin 60 euroa) tulevat myyntiin Ticketmasterissa keskiviikkona 22. kesäkuuta klo 9.00.

New Yorkissa vuonna 1948 syntyneen John Carpenterin pitkän uran tunnetuimpia ohjaustöitä ovat Halloween (1978), Pako New Yorkista (1981), The Thing (1982), Pahan kehä (1988) ja Vampires (1998). Miehen viimeisin ohjaustyö on The Ward vuodelta 2010. Viime vuosina Carpenter on lähinnä omistautunut musiikilleen, ja uutta Halloween-elokuvaakin on lupailtu.

Ohjauksen lisäksi John Carpenter on säveltänyt musiikit melkein kaikkiin elokuviinsa ja luonut siinä samalla kokonaan uuden, kylmän viileän ja uhkaavan elektronisen musiikin suuntauksen. Carpenterin melodiakulkuja ja syntetisaattorisoundeja ovat vuorotellen kaivelleet Radioheadin, Nine Inch Nailsin ja M83:n kaltaiset suuruudet. Myös Chromatics, Kavinsky ja monet muut post-punkin ja elektronisen musiikin tekijät ovat paljon velkaa Carpenterin äänimaailmoille.

John Carpenterin ensimmäinen kokonaan uutta materiaalia sisältävä sooloalbumi “Lost Themes” ilmestyi vuonna 2015 ja sen jatko-osa “Lost Themes II” tänä keväänä. Helsingin konsertti on osa artistin maailmankiertuetta, joka käsittää live-esiintymisiä Primavera- ja All Tomorrow´s Parties -festivaalien lisäksi harvoissa ja valikoiduissa Euroopan kaupungeissa.

Helsinkiin maestro Carpenter tuo visuaalisen spektaakkelinsa. Artistin yhtyeensä soittavat muun muassa Carpenterin poika Cody Carpenter ja Kinks-yhtyeestä tutun Dave Daviesin poika Daniel Davis.