Uusimmat

Kauko Röyhkä kertoo mielipiteensä suomalaisen elokuvan heikkouksista ja vahvuuksista

16.06.2011 09:38 Muropaketin toimitus

Kauko ja Riku

Matti Kinnunen tekee parhaillaan elokuvaa Kauko Röyhkän romaanista Miss Farkku-Suomi, joka saa ensi-iltansa elokuussa 2012. Ahkerasti Facebook-sivuaan päivittävä Röyhkä on viime aikoina pohtinut suomalaisen elokuvan tilaa statuspäivityksissään.

Toukokuussa yhdessä Riku Mattilan kanssa julkaissut Kauko Röyhkä paheksuu suomalaisten elokuvien kehnoja käsikirjoituksia – ohjaajissa ja näyttelijöissä harvemmin on vikaa. Ohessa kolme poimintaa miehen mietteistä. Oletko samaa mieltä?

”Olisi hienoa, jos Suomessakin tehtäisiin joskus loppuun asti hyvä elokuva. Miksi katsomme niin paljon amerikkalaisia leffoja? Koska ne ovat parhaita. Suomessa ei panosteta tarpeeksi käsikirjoitukseen. Hyviä näyttelijöitä ja ohjaajiakin meillä on. Eikä hyvän leffan välttämättä tarvitse olla kallis.”

”Suomalaisia elokuvia täytyy katsoa Suomi-suodattimen läpi: pitää yrittää ymmärtää niiden korniuksia ja väkinäisiä rankkuuksia. Aki Kaurismäen leffat ovat parhaita, koska niissä on oma tyyli. Minua ne eivät puhuttele, koska niiden maailma on liian naiivi. Seksuaalisuutta niissä ei ole lainkaan. Mutta se on ohjaajan valinta ja sen takia mielenkiintoista.”

”Mikko Kouki tuli vastaan kadulla ja sanoi että näytän hyvältä, lenkkeilenkö jne. Hän itse joutui lihottamaan 10 kiloa viimeistä leffarooliaan varten ja sen sulattaminen on kova homma. Mikko on Suomen paras näyttelijä. Suunnittelimme vähän aikaa Louhimiehen kanssa halpisleffaa Jobista, ja Mikko olisi tietysti ollut pääosasssa.”

Lähde: Facebook.com