Kaurismäen uusi elokuva vilisee tähtinäyttelijöitä

22.07.2008 12:26 | Muropaketin toimitus

kameraMika Kaurismäki aloitti tiistaina 22. heinäkuuta uuden elokuvansa kuvaukset. Haarautuvan rakkauden talo -draamakomedia perustuu Petri Karran samannimiseen esikoisromaaniin, joka julkaistaan syyskuussa. Avioeron aiheuttamasta karmaisevasta, mutta samalla koomisesta koston kierteestä kertovassa elokuvassa nähdään Suomen oloissa ainutlaatuinen ensemble-cast.

Rooleissa nähdään mm. Hannu-Pekka Björkman, Elina Knihtilä, Antti Reini, Tommi Eronen, Kati Outinen, Kari Väänänen, Irina Björklund, Anna Easteden, Antti Virmavirta, Mari Perankoski, Kari Heiskanen, Sakari Kuosmanen, Ilkka Villi, Aino Seppo ja Timo Torikka.

”Halusin tehdä tämän elokuvan, koska tarinan henkilöhahmot ovat herkullisia: koomisia ja traagisia samaan aikaan, ja ne istuvat hyvin tähän aikaan ja sen arvomaailmaan”, toteaa ohjaaja-tuottaja Mika Kaurismäki. Myös elokuvan aihe sijoittuu tähän päivään. Haarautuvan rakkauden talo on terävä analyysi parisuhteen olemuksesta – toisaalta hulvaton farssi, toisaalta järkyttävä tragedia.

Elokuvaa kuvataan eri puolilla Helsinkiä elokuun runsaan kuukauden ajan. Ensi-iltansa se saa syksyllä 2009. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Mika Kaurismäki, Sami Keski-Vähälä ja Petri Karra. Mika Kaurismäki ohjaa ja tuottaa elokuvan. Kuvauksesta vastaa Rauno Ronkainen. Elokuvan tuotantoyhtiö on Marianna Films ja sen levittää FS Film Oy. Elokuvan kotimaiset esitysoikeudet on ostanut MTV3. Petri Karran esikoisromaanin julkaisee Gummerus Kustannus.

Mika Kaurismäki on ohjannut lukuisia elokuvia mm. elokuvat Honey Baby (2004), LA Without a Map (1998), Zombie ja kummitusjuna (1991), Helsinki-Napoli All Night Long (1987), Rosso (1985) ja Arvottomat (1982). Lisäksi hän on ohjannut ja tuottanut dokumenttielokuvia kuten Sonic Mirror (2007), Brasileirinho (2005), Moro no Brasil (2002).

SYNOPSIS

Perheterapeutti Juhani Helin, 35 (Hannu-Pekka Björkman), ja yritysvalmentaja Tuula Helin, 34, (Elina Knihtilä) päättävät erota sulassa sovussa ja muuttaa asuntonsa myytyään eri osoitteisiin. Mutta kun Tuula kutsuu taloon syrjähypyn, Marcon (Ilkka Villi), päättää Juhani kostaa sen palkkaamalla stripparin, Ninan (Anna Easteden), näyttelemään uutta tyttöystävää ja savustamaan Tuulan pihalle. Seuraa tapahtumaketju, joka paljastaa rakkauden ja vihan vitsaukset. Juhani ja Tuula punovat mitä mielikuvituksellisempia, koomisempia ja kamalampia tapoja loukata ja syyllistää toisiaan avioliittonsa aikaisista virheistä ja vääryyksistä.

Muropaketin uusimmat