UUSIMMAT

Kehutusta farssisarjakuvasta elokuva – pääosaan True Detective -tähti Woody Harrelson

28.05.2015 09:20 | Muropaketin toimitus

/wp-content/uploads/images/domefi/viihde/ajankohtaista/2014/truedetective580.png

Undergroundsarjakuvataiteilija Daniel Clowesin Ghost Worldista tehtiin elokuva 2000-luvun alussa. Nyt myös toinen miehen sarjakuva on päätymässä valkokankaalle.

Vuonna 2011 suomeksi julkaistu Wilson on hillittömän hauska ja masentava sarjakuva. Like-kustannuksen albumin kuvaus kuuluu seuraavasti:

”Taitavan traaginen farssi miehestä, joka kulkee omia polkujaan.

Omasta mielestään Wilson on ihmisihminen. Hänellä on vain hieman omintakeinen tapa tuoda se ilmi. Hänen koiransa on hänen paras ystävänsä, ja kun hänen isänsä kuolee, myös ainoa. Yksinäisyyden kiusaama mies päättää etsiä kauan sitten kadonneen ex-vaimonsa. Käy ilmi, että tästä on tullut prostituoitu ja että Wilson on tietämättään ollut jo vuosia isä. Näistä aineksista ei kasva onnellista ydinperhettä, vaan jotain ihan muuta.

Wilson on taitavasti rakennettu muotokuva miehestä, joka vaikuttaa elämän murjomalta epäonnistujalta niin kauan kuin ei avaa suutaan. Sarjakuva nostaa onnistuneesti esiin aikamme kansantauteja höyryjyrän lailla etenevästä egoismista seurassa korostuvaan yksinäisyyteen.”

Wilson-filmatisoinnista puhuttiin ensimmäisen kerran jo muutama vuosi sitten, mutta nyt suunnitelmat ovat vihdoin konkretisoitumassa. Craig Johnson on kiinnitetty ohjaajaksi elokuvaan, jonka Daniel Clowes itse käsikirjoittaa.

Wilsonin pääosia esittävät Woody Harrelson (True Detective, Nälkäpeli) ja Laura Dern (Jurassic Park, Wild). Tuottajina toimivat Alexander Payne, Jim Burke, Josh Donen, Sam Raimi ja Jim Taylor.

Wilson

Teksti: Tatu Junni
Lähde: Coming Soon

Muropaketin uusimmat