Uusimmat

Kerrankin hyvä uusintaversio? Kriitikot kehuvat uutta Candyman-kauhuelokuvaa

26.08.2021 12:43 Muropaketin toimitus

Candyman on uusi tulkinta Bernard Rosen vuoden 1992 kauhuklassikosta.

Yli vuoden koronalimbossa jumittanut Candyman-kauhuelokuva saa ensi-iltansa Yhdysvalloissa vihdoinkin huomenna perjantaina. Leffa unohtaa kokonaan vuoden 1992 alkuperäiselokuvan kammottavat jatko-osat. Nia DaCostan ohjaamaa kauhuleffaa on kuvailtu eräänlaiseksi rebootin ja jatko-osan sekasikiöksi, joka on ilmeisen onnistunut tekele.

Rotten Tomatoes -sivuston mukaan siitä on pitänyt jopa 89 prosenttia kriitikoista ja Metacriticin puolella kriitikkoarvioiden keskiarvo on tällä hetkellä 72 / 100.

Candymanin tuottajana toimii Jordan Peele, joka vastaa myös käsikirjoituksesta yhdessä Win Rosenfeldin kanssa. Leffa sijoittuu ensimmäisestä elokuvasta tuttuun Chicagon naapurustoon, jonka gentrifikaatio on muuttanut arvostetuksi ja kalliiksi asuinalueeksi.

Pääosaa elokuvassa esittää Yahya Abdul-Mateen II. Mukana ovat lisäksi myös muun muassa Teyonah Parris, Colman Domingo ja Nathan Stewart-Jarrett.

Candyman nähdään myös Suomessa lähiaikoina, mutta tarkka ensi-ilta ei ole vielä selvillä. Elokuvan virallinen synopsis kertoo seuraavaa:

”Niin kauan kuin Chicagossa sijaitsevan Cabrini Greenin asukkaat muistavat asuinaluetta on piinannut kummitustarina yliluonnollisesta tappajasta, jolla on koukku kätenään. Tappaja ilmestyy niille, jotka uskaltavat sanoa hänen nimensä viisi kertaa peilin edessä.

Kuvataitelija Anthony McCoy ja hänen galleristityttöystävänsä Brianna Cartwright muuttavat Cabriniin luksusasuntoon. Anthonyn taiteilijaura junnaa paikallaan, mutta sattuma tuo hänet yhteen Cabrini Greenin pitkäaikaisen asukkaan kanssa, joka paljastaa hänelle Candymanin liittyvän traagisen ja karmivan tositarinan Pysyäkseen mukana Chicagon taidepiireissä Anthony alkaa tutkia näitä kaameita yksityiskohtia studiollaan ammentaakseen niistä inspiraatiota taiteeseensa, Tietämättään hän avaa samalla oven monimutkaiseen menneisyyteen, joka koettelee hänen järkeään ja vapauttaa kammottavan väkivallan aallon, joka asettaa hänet törmäyskurssille kohtalon kanssa.”