Kick-Ass 2 oli pettymys studiolle, mutta Suomessa sentään yllettiin tavoitteeseen

20.08.2013 09:54 Muropaketin toimitus

Kick-Ass 2

Kick-Ass 2:n odotettiin nousevan USA:n katsojatilastojen kärkeen ensi-iltaviikonloppunaan, mutta toisin kävi. Supersankarikomedia ylsi lipputulojen tarkan laskennan jälkeen viidennelle sijalle vaatimattomalla tuloksella.

Lionsgaten levityspäällikkö Nikki Rocco on myöntänyt The Hollywood Reporterille, että studio pettyi Kick-Ass 2:n avaukseen. Elokuva tuotti USA:ssa vain 13,3 miljoona dollaria viikonlopun aikana, mikä on kehnompi tulos kuin mihin alkuperäinen leffa ylsi vuonna 2010.

”Hyvä juttu on se, että Kick-Ass 2 oli todella pieni riski studiolle ja ensimmäinen elokuvahan menestyi todella hyvin kotitallennemarkkinoilla, joten katsotaan mihin vielä yllämme kotimaassa ja kansainvälisesti”, Rocco kommentoi 28 miljoonaa dollaria maksaneen Kick-Ass 2:n tilannetta.

Kansainvälisillä markkinoilla Kick-Ass 2 keräsi 6,3 miljoonaa dollaria 17 eri alueella. Suomi oli Meksikon ja Filippiinien lisäksi ainoa maa, jossa jatko-osa keräsi enemmän lipputuloja kuin ensimmäinen elokuva. Järin hurjiin lukuihin ei Suomessakaan tosin ylletty: Jeff Wadlow’n ohjaama ja käsikirjoittama sarjisfilmatisointi ylsi reilulla 6400 katsojalla sijalle neljä.

Tällä viikolla Kick-Ass 2 saa ensi-iltansa 17 uudessa maassa.

Aiheesta aikaisemmin julkaistu:

Arvostelussa ensi-iltaelokuva Kick-Ass 2: ”Splatteria, college-komediaa, nuorisodraamaa, runkkailua, ninjatoimintaa ja vaikka mitä” 17.8.2013
Lähes 30 kuvan Kick-Ass 2 -galleria: Mukana Night Bitch, Hit-Girl, The Motherfucker ja muut hörhöt 16.8.2013
Miksi Kick-Ass 2:ssa ei nähdä teinitytön joukkoraiskausta ja koiran tappamista? 15.8.2013
Hit-Girlin näyttelijä Chloë Grace Moretz esitteli veitsitaitojaan pelokkaalle Conan O’Brienille  15.8.2013
Hit-Girlin näyttelijä on eri mieltä Jim Carreyn kanssa: ”Kick-Ass 2 ei ole rankka elokuva, The Human Centipede on” 13.8.2013

Teksti: Tatu Junni
Lähde: The Hollywood Reporter