Kick-Ass 2-tähti Jim Carrey ei halua olla missään tekemisissä elokuvan kanssa

24.06.2013 11:59 | Muropaketin toimitus

Jim Carrey sanoutuu irti Kick-Assin jatko-osasta ja sen väkivaltaisuudesta. Viime joulukuinen kouluammuskelu Yhdysvalloissa sai hänet muuttamaan mieltään.

Kick-Ass 2:ssa supersankaritiimiin kuuluvaa Colonel Stars and Stripesia esittävä Jim Carrey twiittasi sanoutuvansa irti elokuvasta ja sen väkivaltaisuudesta. Hänen päätökseensä vaikutti viime joulukuussa Sandy Hookin koulussa Connecticutissa sattunut ammuskelu jossa 26 ihmistä sai surmansa.

Carrey twiittasi: ”Kuvasin osuuteni kuukautta ennen Sandy Hookin tapausta ja nyt en voi hyvällä omallatunnolla allekirjoittaa elokuvan väkivaltaisuutta.”

Hän jatkaa: ”Pahoitteluni muille elokuvassa mukana olleille. En häpeä sitä (elokuvaa), mutta viime aikojen tapahtumat ovat saaneet minut muuttamaan mieltäni”.

Carreyn kommentit ovet vähän outoja, varsinkin kun hänen esittämä hahmonsa on uudelleensyntynyt kristitty joka ei suostu ampumaan aseilla.

Kick-Ass -sarjakuvan luoja ja elokuvien käsikirjoittaja Mark Millar kirjoitti blogissaan pitkän vastineen Carreyn kommenteille.

Hän kertoo muun muassa, että on Carreyn lailla järkyttynyt tosielämän väkivallasta ja huomauttaa Kick-Assin olevan fiktiota. Hän sanoo myös, että vaikka Kick-Assin onkin tarkoitus olla hauska ääriväkivaltaisuudessaan, niin se näyttää myös väkivallan lopputuloksen realistisemmin kuin monet muut toimintaelokuvat. Kun Kick-Ass ottaa ensimmäisen kerran kunnolla turpaansa ja saa puukosta, niin hän viettää puoli vuotta sairaalassa, eikä ole heti seuraavalla viikolla taas jahtaamassa pahiksia. Millar ei myöskään usko, että väkivaltaiset elokuvat luovat yhtään sen enempää tosielämän väkivaltaa kuin Harry Potter -leffat tuottavat oikeita velhoja. Hän huomauttaa että elokuvan lopullisessa versiossa ei ole mitään, mitä käsikirjoituksessa ei olisi ollut siinä vaiheessa kun Carrey sen luki. 

Kick-Ass 2 saa Suomen ensi-iltansa 16. elokuuta.

Teksti: Aki Lehti

Lähde: The Independent