Kill Bill -tähdellä on selitys sille, miksei Quentin Tarantinon kaksiosainen menestyselokuva saanut Oscareita

11.05.2020 17:00 | Muropaketin toimitus

Näyttelijä Michael Madsen muistelee Kill Billin kuvausaikoja tuoreessa haastattelussa.

Quentin Tarantinon kanssa Kill Bill -elokuvissa työskennellyt näyttelijä Michael Madsen on muistellut vuosina 2003 ja 2004 kahdessa osassa julkaistujen elokuvien kuvauksia Cinemablendin haastattelussa. Näyttelijä myös kertoo oman selityksensä sille, miksi Kill Billiä ei huomioitu Oscar-palkintoja jaettassa.

Madsen vahvistaa, että alun perin Kill Bill oli suunniteltu yhdeksi kokonaiseksi elokuvaksi. Hän arvelee, että tällaisen elokuvan julkaisu kahdessa osassa vahingoitti sen mahdollisuuksia palkitogaaloissa.

“Muistan kun olin yhtenä päivänä kuvaamassa asuntovaunussani David Carradinen kanssa elokuvan alkukohtausta. Silloin Quentin tuli paikalle ja sanoi, että tuottaja oli ehdottanut hänelle elokuvan julkaisua kahdessa osassa. Hän kysyi minulta, että mitä mieltä olen asiasta, että pitäisikö hänen tehdä niin. Sanoin etten osaa sanoa. Hän sanoi, että hänen mielestään se on naurettava ajatus. ’En aio tehdä sitä’, hän kommentoi. Mutta sitten puoli vuotta myöhemmin se olikin Osa 1 ja Osa 2. Se varmasti sekoitti kaikkien pään”, Madsen selittää.

Kill Bill, Osa 1 sai aikoinaan Golden Globe -ehdokkuuden naispääosasta (Uma Thurman) ja Osa 2 vastaavasti kaksi Golden Globe -ehdokkuutta (jälleen Thurman minkä lisäksi Carradine miessivuosasta). Yhtään Oscar-ehdokkuutta kumpikaan osa ei saanut.

Muropaketin uusimmat