Kommentti | Twilight leimaa Robert Pattinsonia yhä liikaa – Nämä viisi elokuvaa osoittavat, että Batman-rooli meni oikeaan osoitteeseen

27.08.2020 10:03 | Aki Lehti

Robert Pattinson on paljon muutakin kuin kimaltava vampyyri.

Robert Pattinson on ymmärrettävästi tehnyt Twilight-elokuvien jälkeen kaikkea muuta kuin valtavirran viihde-elokuvia, mutta kimaltavan vampyyrin rooli leimaa miestä valitettavasti edelleen liikaa. Tässä viisi Twilightin jälkeen julkaistua elokuvaa, jotka osoittavat Pattinsonin olevan oikea valinta Batmanin rooliin:

Good Time

Netflixin upean Adam Sandler -elokuva Uncut Gemsin ohjanneiden Safdien veljesten edellinen teos on yksi viime vuosien parhaita trillereitä, jonka tunnelma ja ylitsevuotava jännitys ovat melkein liikaa, saaden sydämen hakkaamaan hurjaa tahtia. Josh ja Benny Safdien ohjauksessa Pattinson on pankkiryöstäjä, jonka elämän tärkein asia on hänen veljensä.

The Lost City of Z

Ad Astra -elokuvasta parhaiten tunnetun James Grayn ohjaamassa The Lost City of Z -seikkailussa Pattinson nähdään sivuosassa tutkimusmatkailija Henry Costinina. Miestä ei tahdo ensin tunnistaa silmälasipäisenä partasuuna. 1900-luvun alkuvuosiin sijoittuva seikkailuelokuva pohtii myös esimerkiksi rasismia ja vallankäyttöä.

High Life

Ranskalaisohjaaja Claire Denis’n ensimmäinen englanninkielinen elokuva High Life on surumielistä scifiä, jonka tapahtumat esitetään avaruusmatkalla olevan, menneitä muistelevan Pattinsonin esittämän Monten näkökulmasta. Kohtaukset hyppivät sinne tänne miehen ajatusten mukana ja elokuvasta puuttuu kokonaan perinteinen draaman kaari. Valtaa ja seksuaalisuutta käsittelevä teos on kuin sekoitus David Lynchiä ja Andrei Tarkovskia.

The Lighthouse

The Witch -elokuvasta tutun Robert Eggersin The Lighthouse on kaikilta osa-alueiltaan upea teos, jossa Willem Dafoe ja Robert Pattinson tykittelevät täysillä. Taideteos on kuin juoppohulluuskohtaus elokuvan muodossa, jossa Pattinson on vähintään yhtä hyvä kuin Dafoe. The Lighthouse tekee viimeistään selväksi sen, että Pattinson on yksi sukupolvensa taitavimmista näyttelijöistä.

Tenet

Okei, otetaan mukaan kuitenkin yksi megabudjetilla tehty suuren yleisön elokuva. Eilen ensi-iltansa saaneessa Tenetissä Pattinsonin esittämä Neil-agentti on elokuvan karismaattisin hahmo.