Koronavirus voi aiheuttaa Hollywoodille jopa 20 000 000 000 dollarin tappiot

17.03.2020 18:03 | Muropaketin toimitus

Muutama vuoden suurimmista ensi-illoista jouduttiin siirtämään. Kaikkiaan koronavirus voi aiheuttaa Hollywoodille miljarditappiot.

Yksi kevään suurimpia elokuvajulkaisuja oli määrä olla Disneyn live action -versio Mulanista, jolle odotettiin valtavaa menestystä maailmanlaajuisesti. Se ennätti jo saada maailmanensi-iltansa Lontoossa, kun Disneyn päämajasta ilmoitettiin ohjaaja Niki Carolle, että elokuvaa ei julkaistakaan.

Mulanin ensi-illan peruutus ei tosin ollut koronavirusepidemian leviämisen vuoksi mikään yllätys – Kiinassa oli suljettu 70 000 elokuvateatteria ja muu maailma oli seuraamassa perässä.

The Hollywood Reporterin arvioiden mukaan elokuvien lipputuloissa on tähän mennessä menetetty koronaviruksen vuoksi jo seitsemän miljardia dollaria. Kun mukaan lasketaan myös huhti- ja toukokuun menetykset, tappio kiipeää ylöspäin vielä 10 miljardia ja lähentelee näin noin 17 miljardia dollaria. Mikäli kriisi jatkuu vielä toukokuunkin jälkeen, tämäkään ei riitä.

Eikä tähän tappioon ole laskettu niitä menetyksiä, mitä parhaillaan kuvattavien elokuvien ja tv-sarjojen tuotannon tauolle laittaminen merkitsee.

Muropaketin uusimmat