Kotimainen kohudokumentti julkaistaan DVD:llä keskiviikkona

18.02.2013 10:00 | Muropaketin toimitus

Sinivalkoinen valhe

Arto Halosen ohjaama ja yhdessä Jouni K. Kemppaisen ja Kevin Frazierin kanssa käsikirjoittama Sinivalkoinen valhe julkaistaan keskiviikkona 20. helmikuuta DVD:llä runsaiden lisämateriaalien kera.

Sinivalkoinen valhe on dokumenttielokuva, joka kertoo suomalaisen maastohiihdon synkän dopinghistorian ja paljastaa huippu-urheilussa vallitsevan valheiden verkon.

Sinivalkoinen valhe -elokuvassa käydään läpi dopingin historiaa maastohiihdossa 1970-luvulta alkaen nykypäivään saakka, seurataan vuoden 2001 Lahden MM-kisojen dramaattisia vaiheita sekä vuonna 1998 alkanutta STT:n dopingoikeudenkäyntiä. Pitkän ja perusteellisen tutkimustyön tuloksena elokuvassa on runsaasti uutta tietoa suomalaisen maastohiihdon dopingkulttuurista; sen synnystä, sen laajuudesta ja keskeisistä vaikuttajista. Elokuva pitää sisällään suomalaisten ja kansainvälisten doping-kulttuurin asiantuntijoiden, valmentajien ja urheilijoiden haastatteluja sekä eri lähteistä koottua arkistomateriaalia. Näiden kautta piirtyy armoton kuva järjestelmästä, jossa sankareita luotiin hinnalla millä hyvänsä. Keinoja ei kaihdettu eikä kansa kysellyt niiden perään.

DVD-julkaisut bonusmateriaalit ovat:

– 6 kpl trailereita.
– Hiihtoliitto ja Orion (9 min. 14 s)
– Immo Kuutsalla on asiaa (12 min. 13 s)
– Vääriä kysymyksiä (3 min. 13 s)
– Mitä Punkkinen on tuonut Kaisa Mäkäräisen valmennukseen (3 min. 34 s)
– Alexander Stubb: Nautitaan urheiluhetkistä (1 min. 35 s)
– Doping-käryjen anti Jarmo Riskille (3 min. 15 s)
– Syytettynä Jari Piirainen (2 min. 22 s)
– Sami Heiskanen päätti ajaa Ferrarilla (1 min. 31 s)
– Manuela Di Centa ja Lahden hemoglobiinitesti (2 min. 15s)

Muropaketin uusimmat