UUSIMMAT

Kriitikot ovat olleet pettyneitä uuteen Matrix-elokuvaan – ja erityisesti sen toimintakohtauksiin

22.12.2021 08:28 | Muropaketin toimitus

Neljäs Matrix-elokuva jakaa mielipiteet vahvasti.

The Matrix Resurrection -elokuvan arvioembargo päättyi eilen illalla klo. 18.00 Suomen aikaa, jolloin nettiin luonnollisesti lävähti huima määrä arvosteluja. Neljäs Matrix jakaa mielipiteet vahvasti, mutta varsin moni kriitikoista pettyi elokuvaan. Erityisesti toimintakohtauksia on dumattu rankalla kädellä.

Esimerkiksi The Guardian -lehden konkarikriitikko Peter Bradshaw antoi leffalle vain 2/5 tähteä. IGN puolestaan vihasi elokuvaa, jonka todettiin olevan ”tulevaa kulttikamaa, koska se on niin naurettavan kehno”. Tähtiä heiltä herui 4/10.

Forbesin arvostelussa elokuvan todetaan olevan ”hyvin henkilökohtainen romanttinen komedia”, jossa pitäisi olla paljon vähemmän kehnoa toimintamäiskettä. Myös ComicBookMovie.com läväyttää leffalle vain kaksi tähteä ja kutsuu sitä muun muassa ”yllättävän tylsäksi.”

Muropaketin arvostelussa Joonas Pikkarainen lyttäsi elokuvan. Tähtiä herui vain 2/5 ja leffasta todettiin muun muassa seuraavaa:

”Alkuperäinen The Matrix -trilogia tarjosi katsojille jotain yllättävää ja uutta, minkä The Matrix Resurrections pyrkii toistamaan. Lopputulos on kyllä jotain täysin poikkeuksellista, mutta valitettavasti tämä on saavutettu riistämällä tuotoksesta sen viihdearvo ja oikeastaan koko elokuvallisuuskin. Kyseessä on sen sijaan paikoin tuskallisen itsetietoinen metaelokuva, joka yhdistää nostalgiankaipuun, koko Matrix-kulttuurin ja sitä seuranneet ilmiöt esseistiseksi vuodatukseksi kaikesta, mikä maailmassa on tällä hetkellä väärin.”

Arvostelu | The Matrix Resurrections on tylsä metaelokuva, joka paasaa 148 minuuttia nykymaailman epäkohdista

Hieman hämmentävästi Metacritic-sivuston The Matrix Resurrectionsin arvostelujen keskiarvo on kuitenkin tällä hetkellä 65 / 100.

Suomessa uusi Matrix saapuu teattereihin joulupäivänä 25. joulukuuta ja HBO Maxiin 45 päivää myöhemmin.

Muropaketin uusimmat