Kulttielokuva Donnie Darko sai jatko-osan 2009 – S. Darkoa vihasivat kaikki, mutta yhdessä asiassa se hakkasi alkuperäisen

07.05.2021 15:00 | Muropaketin toimitus

Donnie Darkon jatko-osa S. Darko julkaistiin vuonna 2009. Donnie Darkon pikkusiskosta kertovan elokuvan ohjasi Chris Fisher.

Richard Kellyn vuonna 2001 ohjaama Donnie Darko on kulttielokuva, joka teki sen pääosaa esittävästä Jake Gyllenhaalista tähden. Elokuvalle tehtiin Donnien pikkusiskosta, Daveigh Chasen esittämästä Samanthasta kertova jatko-osa S. Darko vuonna 2009, mutta sitä vihasivat kaikki faneista kriitikoihin.

Screenrantin haastattelussa elokuvien tuottaja Adam Fields kuitenkin paljastaa S. Darkon olleen taloudellisesti pienimuotoinen menestys.

Yllättävää on, että jatko-osa on itse asiassa menestynyt taloudellisesti paremmin kuin alkuperäinen elokuva. Fieldsin mukaan Donnie Darko maksoi aikoinaan enemmän kuin se koskaan tuotti, kun taas S. Darkon tekeminen maksoi suurin piirtein saman verran kuin alkuperäisen, mutta siitä hän kertoo saaneensa peräti 75 dollarin palkkion itselleen.

“Eihän se paljon ole, mutta jatko-osaa ei koskaaan julkaistu teattereissa, enkä ole koskaan nähnyt sitä missään suoratoistossa, ja jotenkin se vaan on onnistunut pääsemään omilleen. Kun taas alkuperäinen on kultti-ilmiö, mutta se maksoi enemmän kuin tienasi”, Fields selittää.

Muropaketin uusimmat