Kulttifestari Night Visions kasvaa viisipäiväiseksi

15.09.2009 15:06 | Muropaketin toimitus

night visionsJo 12 vuoden ajan kotimaiselle elokuvatapahtumakentälle uutta verta tuonut Night Visions -festivaali laajenee lokakuussa 2009 ennennäkemättömiin mittoihin. Night Visions Maximum Halloween 3009 leviää viiden päivän mittaiseksi 28.10.-1.11.2009.

Perinteisen lauantain ja sunnuntain välisen Night Visions -elokuvamaratoniyön lisäksi yleisölle tarjoillaan nyt lukuisia näytöksiä myös festivaaliviikon arki-iltoina alkuillan parhaina esitysaikoina. Tapahtumapaikkana toimii valtakunnan vanhin edelleen toiminnassa oleva elokuvateatteri Maxim Helsingin Kluuvikadulla. 

”Syksyn Night Visions -festivaalin laajentaminen kansainvälisiin mittoihin on ollut prosessi, jota on suunniteltu huolella jo pitkään. Suunnitelmien toteuttamista ovat helpottaneet merkittävästi sekä vuosi vuodelta kasvava uskollinen festivaaliyleisö että hedelmällinen yhteistyö Finnkinon kanssa,” festivaalijohtaja Mikko Aromaa toteaa.

”Finnkino on mielellään edelleen mukana Night Visions -festivaalissa. Tapahtuma tuo sopivasti ohjelmistoon erilaista elokuvaa ja täydentää Helsingin elokuvatarjontaa. Mukana oleminen on meille ilo myös siksi, että festivaalia on järjestetty Finnkinon Maxim-teatterissa jo yli 10 vuoden ajan. Maxim viettää lokakuun alussa 100-vuotisjuhliaan lokakuun alussa ja teatterin historiaa juhlistavassa tapahtumassa tullaan esittämään myös yksi Night Visions  -elokuva,” ohjelmistopäällikkö Toni Lähteinen Finnkinosta sanoo.

Yhteistyö Finnkinon kanssa helpottaa myös festivaalin lipunmyyntiä. Maximum Halloween -festivaalin liput tulevat nyt myyntiin Finnkinon lippukauppaan, joten Night Visions -lippuja voi jatkossa varata ja ostaa verkosta ja kaikista Finnkinon toimipisteistä kautta maan. 

Night Visions Maximum Halloween 3009 -festivaalin ohjelmistossa nähdään jälleen fantasia-, kauhu- ja science fiction -elokuvan odotetuimpia uutuuksia sekä aiemmin Suomessa esittämättömiä kulttielokuvaklassikoita. Suomen-ensi-iltansa festivaalilla saavat mm. juuri Venetsian elokuvajuhlilla kohahduttanut Viggo Mortensenin pääosittama TIE, joka perustuu Cormac McCarthyn Pulizer-palkittuun romaanin, Donnie Darko -elokuvasta muistettavan Richard Kellyn ohjaama ja Cameron Diazin tähdittämä tieteistrilleri THE BOX sekä Oscar-palkitun Diablo Codyn (Juno) käsikirjoittama räväkkä kauhukomedia JENNIFER’S BODY, jonka päärooleissa hehkuvat Transformers-tähti Megan Fox ja Mamma Mia!-kaunotar Amanda Seyfried. Festivaali esittelee tällä kertaa poikkeuksellisen laajasti myös aasialaista genre-elokuvaa. Aasia-sarjassa on mukana maailman festivaaleilla huomiota herättäneitä uutuuselokuvia viidestä maasta: Hongkongista, Manner-Kiinasta, Thaimaasta, Japanista ja Indonesiasta.

Night Visions -ohjelmiston herkullisimmat tärpit ovat kuitenkin vasta tulossa: luvassa on merkittäviä julkistuksia kansainvälisistä vieraista ja lisäyksistä ohjelmistoon. Stay tuned!