Uusimmat

Kuva: Jennifer Lawrencen ”loukkaava” X-Men-mainos sensuroitiin

06.06.2016 08:18 Tatu Junni

Uutuuselokuva X-Men: Apocalypsessa on mukana kohtaus, jossa Oscar Isaacin esittämä Tuho kuristaa Jennifer Lawrencen esittämää Mystikkoa.

Kohtaus nähtiin X-Men: Apocalypsen trailereissa ja on Yhdysvalloissa nostettu peräti kadunvarsimainoksiin ainakin Los Angelesissa ja New Yorkissa.

Kaikki eivät ole olleet asiasta mielissään.

Aihe on noussut esille Twitterissä ja lisäksi Rose McGowan avautui aiheesta The Hollywood Reporter -lehdelle seuraavasti:

”Käsillä on iso ongelma, kun 20th Century Fox -studion miehet ja naiset kuvittelevat naisiin kohdistuvan väkivallan olevan hyvä tapa markkinoida elokuvaa. Mainoksessa ei ole mitään kontekstia, siinä nähdään vain kuinka naista kuristetaan. Tämä on loukkaavaa ja typerää”, näyttelijä tykitti.

Fox on jo ehtinyt pahoitella mainostaan:

”Olimme niin innoissamme esittelemässä Tuhon pahuutta, ettemme heti tajunneet mitä sivumerkityksiä tällä kuvalla voi olla. Kun tajusimme asian, ryhdyimme heti toimiin mainosten poistamiseksi. Pyydämme anteeksi toimiamme. Emme koskaan hyväksy naisiin kohdistuvaa väkivaltaa.”

Aiheesta lisää:

Rose McGowan Calls Out ‘X-Men’ Billboard That Shows Mystique Being Strangled

X-Men

X-Men Apocalypse
Kaikki jutut aiheesta

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat