Kuva: Nämä ovat maailman eri maiden suosituimmat ohjelmat – Suomalaisten suosikiksi IMDb ei suinkaan listaa Salattuja elämiä tai Maajussille morsianta…

22.11.2019 18:00 | Muropaketin toimitus | 1

Mielenkiintoinen tutkimus kartoittaa IMDb:n mukaan suosituimmat tv-ohjelmat ympäri maailman.

Televisio yhdistää ihmisiä nykyisin ennennäkemättömällä tavalla, eikä ohjelmien katsomiseen tarvita enää edes varsinaista televisiota. Amerikkalaisia ja brittisarjoja seurataan kaikkialla maailmalla, mutta myös esimerkiksi pohjoismainen rikosdraama on nostanut päätään. Kaikkialla on myös omat paikalliset suosikkinsa.

IMDb:n käyttäjäarvioita seuraamalla on nyt tehty tutkimus, jota listaa eri maiden suosituimmat tv-sarjat. Tutkimuksen tulokset ovat mielenkiintoisella tavalla nähtävissä oheisesta kartasta (alkuperäinen, tarkemmin zoomattavissa oleva kartta löytyy Rave Reviewsin sivulta).

Suomen suosituin elokuva on IMDb:n arvosanojen mukaan dokumenttisarja Madventures (arvosana 9,2). Ruotsin suosituin on puolestaan rikosdraama Silta (8,7) ja Norjassa Skam (8,7). Britanniassa suosituimman sarjan tittelistä vastaa Sherlock (9,1) ja Yhdysvalloissa Breaking Bad (9,5).

Keskustelu

"Suomen suosituin" on varmaan väärä sanavalinta. "Suomen arvostetuin" tai "Suomen korkeimmalle rankatuin" ohjelma olisi parempi.

Muropaketin uusimmat