Uusimmat

Kuva: Pride and Prejudice and Zombiesin juliste ei sovi herkimmille

12.10.2015 08:10 Tatu Junni

Seth Grahame-Smithin Jane Austen -kierrätykseen pohjautuvasta Pride and Prejudice and Zombies -elokuvasta on julkaistu juliste ja traileri.

Jo oheinen, herkimmille hien ja hikan tuova mainoslakana tekee selväksi, että nyt ollaan liikkeellä hyvän maun rajoilla.

Burr Steerin ohjaaman Pride and Prejudice and Zombiesin pääosissa nähdään Lily James, Ellie Bamber, Millie Brady, Bella Heathcote ja Kitty Bennet.

Ensi-ilta on luvassa helmikuussa 2016.

Virallista suomalaista synopsista ei ole vielä tarjolla, mutta kirjan kuvaus ajaa varmasti saman asian:

”On tunnustettu tosiasia, että zombi, jolla on aivoja, tarvitsee lisää aivoja.” Näin alkaa Ylpeys ja ennakkoluulo ja zombit , Jane Austenin iki-ihanan romaanin laajennettu laitos, jossa on ensimmäistä kertaa mukana myös murskaavia zombinsilpomiskohtauksia. Rauhallista Merytonin maalaiskylää on jo jonkin aikaa vaivannut outo tauti – kuolleet ovat nousemassa haudoistaan. Kipakka sankaritar, sukkelakielinen Elizabeth Bennet tunnetaan verrattomana zombintappajana, mutta miten käy verisen taiston, kun paikkakunnalle ilmaantuu ylhäinen, komea ja kopea Mr. Darcy? Ihastuttavassa tapakomediassa kuvataan tarkkanäköisesti englantilaisen maalaisaatelin pikkuporvarillista elämänmenoa ja nuorten säätyläisten välisiä kohtauksia, joissa viuhuu niin sanan säilä kuin kauloja katkova miekkakin. Pystyykö Elizabeth kukistamaan elävät kuolleet ja toisaalta haastamaan englantilaisen maalaisaatelin luokkatietoisen ennakkoluuloisuuden? Romanssit, sydänsurut, kannibalismi ja tuhannet mätänevät ruumiit täydentävät loisteliaan epookkidraaman kadottamatta alkuperäisteoksen viehättävän ironista ominaislaatua. Teos on todellinen makupala nykyaikaiselle lukijalle!

Pride and Prejudice and Zombies

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat