Kuva: Quentin Tarantinon uutuusleffan Once Upon a Time in Hollywoodin tuorein juliste on silkkaa retroa

12.06.2019 08:51 | Muropaketin toimitus

Quentin Tarantinon Once Upon a Time in Hollywood saapuu Suomeen elokuussa.

Quentin Tarantinon Cannesin elokuvajuhlilla maailmanensi-iltansa saaneesta Once Upon a Time in Hollywood -elokuvasta on julkaistu uusi juliste, joka on silkkaa retroa. Leffan tapahtumat sijoittuvat vuoteen 1969 ja uusi mainoslakana on kuin suoraan noilta ajoilta.

Tarantinon yhdeksäs elokuva saa ensi-iltansa Suomessa 16. elokuuta, mutta se ei välttämättä ole Cannesissa nähty versio. Ohjaaja kertoi jokin aika sitten, että hän saattaa leikata laajempaan levitykseen tulevan version uusiksi ja se on ehkä pidempi kuin maailmanensi-illassa esitetty. Cannes-versiolla oli mittaa 159 minuuttia.

Once Upon a Time in Hollywoodin virallinen synopsis kertoo seuraavaa:

”Quentin Tarantinon Once Upon a Time… in Hollywood sijoittuu muutoksen kourissa olevaan vuoden 1969 Los Angelesiin. TV-tähti Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) ja hänen pitkäaikainen sijaisnäyttelijänsä Cliff Booth (Brad Pitt) yrittävät selviytyä alalla, jota eivät enää ole tunnistaa omakseen. Käsikirjoittaja-ohjaajan yhdeksännessä elokuvassa laaja näyttelijäjoukko ja monet yhteenkietoutuvat tarinat ovat kunnianosoitus Hollywoodin kultaisen ajan viimeisille hetkille.”