UUSIMMAT

Kuva: Samuel L. Jacksonin ja Chris Rockin tähdittämä uusi Saw-elokuva on ottanut vaikutteita David Fincherin Seven-leffasta

22.01.2021 10:09 Muropaketin toimitus

Saw-uusintaversio myöhästyy vuodella.

Uuden Saw-elokuvan ohjaaja Darren Lynn Bousman kertoo Empiren haastattelussa tulevan rebootin olevan tunnelmaltaan aiempia enemmän trillerimäinen ja sen saaneen vaikutteita muun muassa David Fincherin vuoden 1995 Seven-elokuvasta.

Spiral: From the Book of Saw -elokuva perustuu sen toisen pääosanesittäjä Chris Rockin ideaan, jonka pohjalta käsikirjoituksen rustasivat Josh Stolberg ja Pete Goldfinger.

– Trillerikonsepti on Chrisin idea. Tahdoimme tehdä leffan, jonka tunnelma on kuin Seven-elokuvassa, mutta joka jatkaa silti aiempien Saw-elokuvien viitoittamalla tiellä, Bousman sanoo.

Bousman kertoo myös, että gorea ja väkivaltaa on mukana vähemmän kuin aiemmin ja keskiössä ovat hahmot ja tarina.

– Gore oli aiemmin kantava kikka. Verta ja väkivaltaa on edelleen mukana, mutta ne palvelevat tarinaa, eivätkä ole koko elokuvan ydin. Nyt kyse on hahmoista, jännityksestä ja pelosta, Bousman jatkaa.

Saw-rebootin pääosissa nähdään Samuel L. Jackson ja Chris Rock. Sen piti saada ensi-iltansa jo viime toukokuussa, mutta leffa siirtyi pandemian takia vuodella eteenpäin. Ikärajaksi ehdittiin Yhdysvalloissa lätkäistä jo R, joka vastaa meidän K16-leimaamme. Ikärajaksi tuli R, koska elokuva “sisältää veristä väkivaltaa ja kidutuskohtauksia”.

Spiral: From the Book of Saw’n ensi-ilta on 21. toukokuuta