Uusimmat

Kuva: Antti Holma ja Riku Nieminen Tatu ja Patu -elokuvan sankareina

28.01.2016 10:47 Muropaketin toimitus

Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu! -elokuvasta on julkaistu sankarit esittelevä kuva.

Tatu ja Patu seikkailevat Aino Havukaisen ja Sami Toivosen yhdessä kirjoittaman ja kuvittaman lastenkirjasarjan päähenkilöinä yhteensä 17 kirjan sivuilla. Kirjoja on myyty Suomessa yli 900 000 kappaletta ja hahmojen pohjalta tehdään nyt ensimmäistä kertaa elokuva.

Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu! -elokuvan pääosissa vauhdikkaina Outolan poikina Tatuna ja Patuna nähdään Antti Holma ja Riku Nieminen. Näiden 9-vuotiaan ystävän Veeran roolin tekee Eedit Patrakka. Rike Jokelan ohjaaman elokuvan aikuisrooleissa nähdään mm. Sulevi Peltola, Pirjo Lonka, Mari Lehtonen, Ville Myllyrinne ja Tommi Korpela.

Elokuvan tarinassa veljekset matkustavat junalla Outolasta jouluiseen Helsinkiin tapaamaan 9-vuotiasta ystäväänsä Veeraa. Kaupungissa heitä pitäisi odottaa Veeran järjestämä mahtava yllätys! Veera kuitenkin myöhästyy jouluruuhkien vuoksi rautatieasemalta ja veljekset suuntaavat omin neuvoin suureen kaupunkiin.

Seuraa hullunkurisia sattumuksia pursuileva seikkailu, jossa Tatu ja Patu viipottavat pitkin kaupunkia etsiessään tietään Veeran luo. Innokkaat veljekset haluavat kiihkeästi kuulua joukkoon ja toimia kuten paikalliset joulunvalmistelijat, ja onnistuvatkin siinä melkein. Taidemuseosta löytyy “lahjakas” taiteilija, tavaratalossa joulupukki ja -kuusi menevät iloisesti sekaisin ja kaneliahan voi heittää puuron sijasta vaikka kainaloon!

Tatu ja Patu