Kuva: Tämä kuuluisa Star Wars -juliste tehtiin alle 36 tunnissa

22.09.2020 21:03 | Muropaketin toimitus

Ensimmäisen Tähtien sota -elokuvan kuuluisan julisteen taiteilivat Greg ja Tim Hildebrandt.

Slashfilm uutisoi, että Erik Sharkley ja Kevin Burke ovat tekemässä elokuvaa julistetaiteilija Greg Hildebrandtista. Mikäli Hildebrandtin nimi ei ole tuttu, hänen taiteilemansa elokuvajulisteet varmastikin ovat.

Nyt 81-vuotias Hildebrandt paljastaa Slashfilmin haastattelussa, että hän teki tunnetuimman elokuvajulisteensa alle 36 tunnissa. Hän kertoo saaneensa 1970-luvulla puhelun Hollywoodista, missä pyydettiin apua ja kerrottiin heillä olevan scifi-elokuvan – ensimmäisen Tähtien sodan -, jonka ensi-ilta on viikon päästä, eikä ohjaaja ollut oikein tyytyväinen silloiseen julisteeseen.

Julisteeseen toivottiin “voimakkaampia värejä ja isompia kontrasteja” ja avaruusalusten toivottiin olevan “vähän seksikkäämpiä”. Niinpä Hildebrandt ja hänen veljensä Tim väänsivän uuden julisteen kasaan 36 tunnissa.

Työstä ei tehty virallista sopimusta, eikä kaksikolle oltu maksettu palkkiota vielä puoli vuotta elokuvan julkaisun jälkeenkään. Kun kuvaa alettiin käyttää Star Warsin virallisessa markkinoinnissa ja muun muassa t-paidoissa, Hildebrandt haastoi 20th Century Foxin oikeuteen. Niinpä Hildebrandtit saivat lopulta palkkionsa – yhteensä huimat 4000 dollaria.

Muropaketin uusimmat