UUSIMMAT

Kuva: Tämä on joko neroutta tai kuvottavaa – Hereditary-elokuvan irtopään voi nyt koota kotonaan vaikka kahvikupposen äärellä

07.12.2020 09:57 | Muropaketin toimitus

A24:n nettikaupasta löytyy oikein hyvänmielen joululahja.

Laatuelokuvistaan tunnettu A24 myy nettikaupassaan monen sortin leffakrääsää, joista Hereditary-elokuvan irtopääpalapeli on ehdottomasti mauttomin, mutta oikein ihanalla tavalla.

135 palan palapeli ei kustanna kuin 26 dollaria, mutta valitettavasti postikulut Suomeen ovat suunnilleen saman verran. Kokoa Charlie-tytön irtopäällä on kasattuna noin 26 cm x 36 cm. Mukana tulee myös numeroitu metallilaatta.

Ari Asterin debyyttiohjaus sai ensi-iltansa kesällä 2018 ja siitä todettiin Muropaketin viiden tähden arviossa muun muassa seuraavaa:

”Todella upeasti kuvattu, leikattu ja valaistu elokuva on hetkittäin juuri siinä rajoilla, että se alkaa tuntua itsetarkoitukselliselta kikkailulta, mutta Aster, kuvaaja Pawel Pogorzelski ja muu työryhmä onnistuvat luomaan jotain oikeasti omaperäistä. Sisätiloissa tapahtuvat kohtaukset ovat surrealistisia ja useissa ulkokohtauksissa ollaan realistisessa maailmassa. Kahden ääripään, unen ja valveen, yliluonnollisen ja luonnollisen ja täysjärkisen ja mielisairaan väliltä löytyy jonkin sortin tasapaino, paikka jossa piileskelee suru, häpeä ja kauhu.

Mestarillinen Hereditary toiminee parhaiten katsojille joilla on omia lapsia, nostaen vanhemman pahimmat pelot pintaan.”

Arvostelu: Hereditary on mestarillinen kauhuelokuva, jonka aiheuttama ahdistus jää vaivaamaan viikkokausiksi

Muropaketin uusimmat