”Lapin Tarantinolta” luvassa suomalaislänkkäri Armoton maa

03.03.2016 14:40 | Tatu Junni

Armoton maa -elokuvan kuvaukset ovat alkaneet. Kyseessä on Lapissa kuvattava pohjoisen western, jossa eläköityvän poliisimiehen viimeiseksi tehtäväksi jää estää kahta poikaansa surmaamasta toisiaan.

Toimintadraaman pääosissa nähdään Ville Virtanen, Outi Mäenpää, Mikko Neuvonen ja Antti Holma.

Nimekkäiden suomalaisnäyttelijöiden rinnalle mukaan on saatu Montrealin elokuvajuhlilla parhaan naispääosan palkinnon voittanut Malin Buska sekä kansainvälisesti tunnetut ruotsalaisnäyttelijät  Michael Nyqvist ja Pernilla August. Elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjaa rovaniemeläinen, lyhytelokuvistaan palkittu Jussi Hiltunen.

”Armoton maa edustaa uutta väkevää pohjoismaista toiminta-draamaa. Hiltunen on lyhytelokuvillaan todistanut kuuluvansa Pohjoismaiden lahjakkaimpiin uusiin ohjaajiin. Odotamme kansainvälistä läpimurtoa Lapin Tarantinoksi kutsutulta huippulahjakkuudelta”, toteaa elokuvan tuottaja Kai Nordberg.

 Armoton maa saa ensi-iltansa elokuvateattereissa kevättalvella 2017.

Elokuvan synopsis kuuluu seuraavasti:

”Lasse Kuntonen (Virtanen) on pienen pohjoisen rajaseutukylän eläkkeelle jäävä poliisi, jolla on kaksi aikuista poikaa, Jaakko (Holma) ja Erkki (Neuvonen). Kun Jaakko vapautuu vankilasta istuttuaan tuomion väkivaltaisen isäpuolensa taposta, saa hän selville biologisen isänsä henkilöllisyyden. Jaakko alkaa raivoissaan selvittää miksi Lasse hylkäsi hänet jo lapsena, mutta tunnusti toisen poikansa Erkin. Menneisyyden virheet ja vaikenemisen perinne ajavat Lassen ja hänen poikansa huimalla vauhdilla syvenevään väkivallan kierteeseen ja pian Lasse joutuu mahdottoman tehtävän eteen; hän yrittää estää katkeroituneita poikiaan tappamasta toisiaan ja pitää samalla ruotsalaisten palkkaamat ammattitappajat kaukana Jaakosta. Isän ja poikien viimeinen välienselvittely huipentuu Lapin jäätävässä erämaassa: kuka selviää lopulta hengissä?”