Uusimmat

Lentoyhtiöltä erikoinen veto: Olivia Wilden esikoisohjauksesta sensuroitiin pois lesbokohtaukset ja tyttörakkaus

31.10.2019 20:31 Muropaketin toimitus

Olivia Wilden ohjaama Booksmart sisältää tyttöjen välistä rakkautta. Yhdysvaltalainen lentoyhtiö Delta on sensuroinut lesboviittaukset lennoillaan näyttämästä elokuvasta.

Olivia Wilden esikoisohjaus Booksmart julkaistiin Suomessa kesäkuussa ikärajalla K-12. Kotimaassaan Yhdysvalloissa ikäraja oli korkeampi R (joka vastaa Suomen K-16), sillä teinityttöjen kasvutarinassa nähdään myös tyttöjen välistä rakkautta.

Lentoyhtiö Delta näyttää lennoillaan elokuvasta versiota, josta on poistettu lesbokohtaukset sekä yleisestikin naisten seksuaalisuuteen viittaavat kohtaukset. Ohjaaja Wilde kertoo The Hollywood Reporterissa nähneensä kyseisen sensuroidun version nyt myös itse ja ihmettelee päätöksiä, missä naisten seksuaalisuus koetaan sensuroitavana.

Booksmart kertoo teinikaveruksista, joista toinen on lesbo. Elokuvassa nähdään esimerkiksi kohtaus, missä hän harrastaa seksiä toisen tytön kanssa. Deltan näyttämästä elokuvasta on leikattu pois myös suudelmat, mutta lisäksi naisten sukuelimiä ja seksuaalisuutta koskevat sanat. Wilde on asiasta ymmärrettävästi vihainen.

“Millainen viesti tällä annetaan katsojille ja erityisesti naisille? Että heidän vartalonsa ovat säädyttömiä? Että heidän seksuaalisuutensa on hävettävää?”, Wilde kysyy.

Ennen henkilökohtaisten näyttöjen yleistymistä lentokoneissa oli tavallista, että näytettävää sisältöä muokattiin kaikille soveltuvaksi. Tätä tapahtuu nykyisin enää harvoin, vaikkakin R-ikärajalla varustetut elokuvat joutuvat tarkemman syynin alle.

Muropaketin uusimmat