Uusimmat

Leonardo DiCaprio kaatoi pussillisen jauhoja Brasilian presidentin kurkusta alas

03.12.2019 18:00 Muropaketin toimitus

Brasilian presidentti on syyttänyt Leonardo DiCapriota Amazonasin alueen metsäpaloista.

Ympäristönsuojelijana tunnettu näyttelijä Leonardo DiCaprio sai lokaa niskaansa Brasilian presidentiltä Jair Bolsonarolta tämän sysätessä vastuuta Amazonin alueen metsäpaloista DiCaprion harteille. Hollywood-tähti ei kuitenkaan jäänyt sanattomaksi vaan vastasi syytöksiin Instagram-tilillään asialliseen sävyyn.

“Amazonin kriisin aikana jatkan brasilialaisten ihmisten tukemista heidän työskennellessään luonto- ja kulttuuriarvojensa suojelemisen puolesta”, DiCaprio julistaa.

DiCaprion mukana samassa julkaisussa Amazonin kriisistä kommentoimassa ovat myös kansainvälisen luonnonsuojeluliitto IUCN:n lajiensuojelukomission puheenjohtaja sekä Global Wildlife Conservation (GWC) -organisaation päätutkija.

Tutkijoiden mukaan metsäpalot johtuvat sademetsän raivaamisesta maatalouden jatkuvasti kasvaviin tarpeisiin. Maatalouden kasvua ympäristönsuojelun kustannuksella kannattava Bolsonaro väitti, että paikallinen WWF olisi sytyttänyt paloja tahallaan saadakseen niistä kuva- ja videomateriaalia varainhankintakampanjaansa, ja että DiCaprio olisi rahoittanut tätä toimintaa. WWF on kiistänyt syytteet.