Uusimmat

Leonardo DiCaprio keksi itse parhaan repliikkinsä Netflixin Don’t Look Up -elokuvaan – samana päivänä, kun kohtaus kuvattiin

19.01.2022 19:30 Muropaketin toimitus

Netflixissä julkaistun Don’t Look Up -satiirin pääosia esittävät Leonardo DiCaprio ja Jennifer Lawrence.

Jouluaattona Netflixissä julkaistiin Adam McKayn ohjaama katstrofielokuva/satiiri Don’t Look Up, jonka yhdessä keskeisimmistä rooleista nähdään Leonardo DiCaprio. Insiderin haastattelu paljastaa, että elokuvan lopussa kuultava, DiCaprion sanoma repliikki tuli varsinaisen käsikirjoituksen ulkopuolelta ja oli näyttelijän itsensä keksimä.

Aluksi sitä ei myöskään meinattu ottaa elokuvaan mukaan.

Kyseessä on aivan elokuvan lopussa nähtävä kohtaus, missä DiCaprion esittämä tutkija sanoo maailmanlopun koittaessa: “Meillä todellakin oli ihan kaikkea”.

“Hänelle kuuluu kaikki kunnia. Usko tai älä, mutta elokuvan lopussa kuultava repliikki ’Meillä todellakin oli ihan kaikkea’ ei ollut mukana käsikirjoituksessa. Hän keksi sen samana päivänä kun kohtausta kuvattiin”, McKay kertoo.

Ohjaaja ei ensin tahtonut ottaa tuota, valmiissa elokuvassa parhaaksi muodostunutta repliikkiä mukaan elokuvaan, mutta DiCaprio painosti tätä harkitsemaan uudestaan.

“Leo oli siinä ja sanoi, että enkö minä todellakaan aio kokeilla sitä repliikkiä, koska kuvaustilanteessa se tuntui niin voimalliselta. Minua pelotti käyttää sitä, mutta laitoimme sen mukaan juuri ennen testinäytöstä ja se vaan toimi. Joten kiitin Leoa minun painostamisesta. Se todella on elokuvan paras repliikki”, McKay jatkaa.

LUE MYÖS: Arvostelu | Leonardo DiCaprion ja Jennifer Lawrencen Netflix-leffa Don’t Look Up haluaisi olla 2020-luvun Dr. Strangelove