Uusimmat

Leonardo DiCaprion Before the Flood -elokuva nähdään Viaplayssa samaan aikaan USA:n ensi-illan kanssa

28.10.2016 09:00 Muropaketin toimitus

Ilmastonmuutoksesta kertova dokumentti Viaplayssa sunnuntaina 30. lokakuuta alkaen.

Leonardo DiCaprion ja National Geographicin uunituore ilmastonmuutoksesta kertova dokumentti Before the Flood nähdään Viaplayssa ensi sunnuntaina 30. lokakuuta, samaan aikaan Yhdysvaltojen tv-ensi-illan kanssa. Dokumentin on ohjannut Oscar-palkittu Fisher Stevens (The Cove, Crazy Love) ja tuotannossa on ollut mukana isoja nimiä kuten Brett Rater ja Martin Scorsese. Elokuvan ensiesitys oli Toronton kansainvälisillä filmifestivaaleilla syyskuussa.

Kolmen vuoden ajan DiCaprio kiersi maailmaa YK:n rauhanlähettiläänä ja tutki ilmastonmuutosta tehden dokumenttia. Hän tapasi tiedemiehiä ja huippupoliitikkoja ja matkusti jopa napajäätiköille nähdäkseen omin silmin, miten ilmaston lämpiäminen vaikuttaa luontoon.

DiCaprio on intohimoinen ilmastonmuutoksen pysäyttämisen puolestapuhuja ja ympäristöaktivisti, esimerkiksi hänen sosiaalinen mediansa on täynnä aiheeseen liittyvää sisältöä. Hän haluaa herättää ihmiset huomaamaan, miten järkyttävällä tahdilla ilmastomme lämpiää ja sitä myöten aiheuttaa laajaa tuhoa luonnossa. Ongelma on kiihtynyt hiilidioksidin määrän räjähtämisen vuoksi hälyttävään tilanteeseen, mutta peli ei ole vielä ihan menetetty.

Dokumentissa esiintyvät muun muassa Yhdysvaltain presidentit Bill Clinton sekä Barack Obama, Elon Musk sekä Paavi Francis. Musiikista vastaavat post-rock-yhtye Mogwai sekä Gustavo Santaolalla.