Uusimmat

Leonardo DiCaprion ja Jennifer Lawrencen uusi Netflix-elokuva on jakanut mielipiteet vahvasti kahtia

08.12.2021 19:00 Muropaketin toimitus

Leonardo DiCaprion ja Jennifer Lawrencen tähdittämä Don’t Look Up julkaistaan Netflixissä jouluaattona.

Adam McKayn ohjaama yhteiskunnallinen satiiri Don’t Look Up julkaistaan Yhdysvalloissa elokuvateattereissa tällä viikolla ja globaalisti Netflixissä jouluaattona. Elokuvan näyttelijäkaarti on varsin komea: pääosia esittävät Leonardo DiCaprio ja Jennifer Lawrence, sivurooleissa nähdään muun muassa Meryl Streep, Cate Blanchett, Jonah Hill, Timothée Chalamet, Mark Rylance ja Tyler Perry.

Don’t Look Up kertoo tilanteesta, jossa tutkijat huomaavat Maata lähestyvän komeetan ja koittavat saada Yhdysvaltain presidentin ymmärtämään, että osuessaan planeettaamme puolen vuoden päästä se tuhoaa kaiken elämän. Valtaa pitävät ovat kuitenkin enemmän kiinnostuneita rahasta ja poptähtien suhde-elämästä.

McKay nappasi vuonna 2016 Oscarin elokuvansa The Big Short käsikirjoituksesta. Hänen seuraava elokuvansa, vuonna 2019 julkaistu Vice oli niin ikään Oscar-ehdolla niin käsikirjoituksen, ohjauksen kuin parhaan elokuvankin katgorioissa.

Uutukainen Don’t Look Up on kuitenkin jakanut kriitikot kahteen leiriin. Elokuvan tuoreusaste Rotten Tomatoesissa on tätä kirjoitettaessa 63 % ja Metacriticissä sen keskiarvo on aavistuksen alempi, 53/100.

Elokuvaa kehutaan “teräväksi kommentaariksi”, “hulvattoman hauskaksi”, “vuoden 2021 hauskimmaksi ja samalla masentavimmaksi” elokuvaksi. Toisaalta sitä myös haukutaan “sekavaksi”, “satiiriltaan puisevaksi” ja suorastaan “tylsäksi”.

Muropaketin arvostelu elokuvasta julkaistaan lähempänä joulua.