Liam Neeson jää eläkkeelle toimintaelokuvista: ”Olen **ttu 65-vuotias!”

13.09.2017 11:39 | Muropaketin toimitus

Taken 3

Laatunäyttelijä aikoo palata laatuelokuvien pariin.

Liam Neeson kertoi Sky Newsin mukaan käynnissä olevilla Toronton elokuvajuhlilla aikovansa lopettaa toimintaleffojen tekemisen, koska alkaa olla liian vanha.

Vuoden 2008 Taken ja sen jatko-osat tekivät Neesonista toimintastaran, mutta nyt irlantilaisnäyttelijä haluaa keskittyä jälleen vakavampiin rooleihin. Hän kertoi koko toiminta- ja trillerielokuviensa suosion olleen aivan puhdas vahinko.

– Elokuvastudiot tarjoavat minulle edelleen melkoisia rahasummia toimintarooleista, joihin olen vastannut ”hei, haloo jätkät, minä olen vittu 65-vuotias!” Jos jatkan niiden parissa, niin jossain vaiheessa katsojat alkavat ajatella, että joopa-joo, Neeson sanoo.

Neesonilta on tulossa vielä ensi vuoden alkupuolella kaksi toimintatrilleriä. Hard Powder, jossa hän esittää huumediilereiden kanssa tekemisiin joutuvaa lumiaurakuskia on jo kuvattu. Näyttelijä nähdään myös Jaume Collet-Serran ohjaamassa The Commuter -leffassa.

Toronton elokuvajuhlilla Neeson oli uuden Watergate-dramansa tiimoilta. Hän esittää Mark Felt: The Man Who Brought Down The White House -elokuvassa FBI:n työntekijää, joka oli Washington Post -lehden tietolähde Watergate-skandaalissa.

Neeson on kiinnitetty myös Widows-leffaan, joka on muun muassa 12 Years A Slavesta tutun ohjaaja Steve McQueenin seuraava teos.