Liam Neeson oli varma elokuvansa floppaamisesta – Sitten tuli odottamaton puhelu veljenpojilta ja leffalle kaksi jatko-osaa

10.08.2020 09:41 | Muropaketin toimitus

Liam Neesonin sukulaispojat latasivat hänen elokuvansa laittomasti netistä.

Liam Neeson promoaa The Entertainment Weeklyn jutussa uutta Made in Italy -elokuvaansa, mutta muistelee myös menneitä. Hän kertoo olleensa varma Takenin floppaamisesta, mutta 25 miljoonan dollarin budjetilla tehty vuoden 2008 toimintaelokuva tahkoi rahaa noin 220 miljoona dollaria ja sai kaksi jatko-osaa.

– Olen sanonut tämän ennenkin, mutta kuvittelin Takenin, pienellä budjetilla tehdyn eurooppalaisen elokuvan pyörivän pari viikkoa Ranskan elokuvateattereissa ja päätyvän muualla suoraan dvd:lle. Siitä tulikin hitti sekä Ranskassa että Koreassa, Neeson sanoo.

Näyttelijä kertoo tajunneensa Takenin kiinnostavan katsojia saatuaan Irlannissa asuvilta veljenpojiltaan puhelun.

– Pojat kertoivat nähneensä sen. Ihmettelin asiaa, sillä elokuvaa ei oltu julkaistu Irlannissa. He kertoivat ladanneensa leffan netistä, version jossa oli tekstitykset koreaksi. Sanoin, ettei moista saa tehdä. Olin varma, että nyt leffa ainakin floppaa. Jos veljenpoikani ovat ladanneet sen netistä, niin kaikki muutkin ovat tehneet niin. Fox-studio teki kuitenkin näppärin trailerin, josta alkoi lumivyöry ja leffasta tuli hitti kaikkialla maailmassa.

Neesonin Made in Italy -elokuva sai ensi-iltansa Yhdysvalloissa viime perjantaina. Sen saapumisesta Suomeen ei ole vielä tietoa, mutta eiköhän leffa tule täälläkin pian tarjolle videovuokraamoihin.