Loputon Gehennan liekki -dokumentin traileri julki: ”Jos ei black metal jollekin maistu, niin painukoon v*ttuun!*

17.10.2011 13:58 | Muropaketin toimitus

Sami Kettusen ohjaama Loputon Gehennan liekki on dokumenttielokuva suomalaisesta black metallista. Sen ensi-ilta nähdään osana lokakuun viimeisellä viikolla järjestettävää Night Visions -festivaalia.

Kun Euroopan suurilevikkisin heavy metaliin keskittynyt musiikkilehti Terrorizer määritteli muutama vuosi sitten black metal -musiikin merkkiteokset, listalla eivät juhlineet Cradle of Filthin tai Dimmu Borgirin kaltaiset genren tunnetut edustajat. Kärjessä paistattelivat muun muassa suomalaisyhtyeet Beherit ja Impaled Nazarene. Dokumenttielokuva Loputon Gehennan liekki kaivautuu Suomi -black metalin syvimpiin syövereihin ja kertoo samalla suomalaisen undergroundmusiikin kalmanhajuisen menestystarinan.

Alan harrastajien silmissä suomalaisen black metalin tunnuspiirteitä ovat kompromissiton ja armoton äänimaailma sekä ketään kumartamattomat, vahvat mielipiteet. Musiikkigenrenä black metal taas eroaa monesta muusta lajityypistä vahvalla aatteellisella sisällöllään. Satanistiset elämänarvot, pahuuden ja epäsolidaarisuuden ihannoiminen sekä kristinuskon ja monikulttuurisuuden vihaaminen ovat joillekin muuta kuin lapsen kapinaa auktoriteetteja vastaan.

 

Loputon Gehennan liekki porautuu black metaliin elämäntapana alakulttuurin voimahahmojen haastattelujen kautta. Se antaa kasvot alakulttuurille, jonka esimerkiksi Suojelupoliisi on nähnyt uhaksi, jos ei vallitseville yhteiskuntarakenteille, niin ainakin yleiselle turvallisuudelle. Haastatteluista selviää, mitä mahtaa liikkua hautakivenkaatajan tai haudanryöstäjän mielessä ja miltä tuntuu, kun vanha puukirkko palaa.

Loputon Gehennan liekki on myös kattava katsaus suomalaisen black metalin historiaan ja nykytilaan. Ääneen pääsevät monet kulttimaineensa ansainneet artistit, kuten Beheritin perustajajäsen Nuclear Holocausto sekä modernit internet-ajattelijat, kuten maan suurimman metallisivuston toimittaja Serpent.

Elokuvan ensi-ilta järjestetään Helsingin Maximissa torstaina 27.10. klo 19.15. Liput ovat myynnissä nyt.

Keskustelu

”Muuten ihan humoristisella tavalla asiallinen traileri, mutta toi stadin hippi 0:04-0:08 pilaa kyllä koko setin.”

Toi ”stadin hippi” on yksi merkittävimpiä ja eniten vaikuttaneita Black Metal -muusikoita mitä Suomesta on koskaan tullut.

Miksi nämä vekkulit on niin vihaisia, taitaa katkeruus ja yksinäisyys kaivertaa, nopeasti apua näille tyypeille:)

” näiden jätkien ideologioissa on ajatusta”

No sitten on musiikissa aika vähän ajatusta. Pojat jauhaa vanhojen ämmien tarinoita ja lankit naamassa :D

Muuten ihan humoristisella tavalla asiallinen traileri, mutta toi stadin hippi 0:04-0:08 pilaa kyllä koko setin.

Millonkohan ne tekee dokkarin hyvästä, menestyvästä metallista? Aina paapotaan jotain 80-luvun ”heavymetallia” tai vaihtoehtoisesti jotain genren ääripäätä, kuten kellaripunkkia tai tätä.

Kylläpähän nuo muro-miitit on aivan yhtä naurettavaa, ku nämä jätkät tässä. Ei mikään musiikkigenre voi toimia jokaiselle ihmiselle, mutta enemmän näiden jätkien ideologioissa on ajatusta kun nykypäivän musiiikissa yleensä.

Tulikin mieleeni että, ensi kesänä voisi mennä käymään sirkuksessa. Ne pellet on jotenkin niin huvittavia.

Muropaketin uusimmat