Uusimmat

Lost-sarjan tekijät tiesivät jo alusta asti miten sarja tulee päättymään

03.07.2020 12:29 Muropaketin toimitus

Lostin viimeisen jakson viimeinen kuva oli tiedossa jo kun sarja alkoi.

Lost-sarjan tekijä ja käsikirjoittaja Damon Lindelof kertoi pari päivää sitten, että sarjaa venytettiin ABC-kanavan toimesta paljon pidemmäksi kuin se oli alun perin suunniteltu.

Kuudennen kauden jälkeen päättynyt Lost oli tarkoitus lopettaa jo kolmanteen kauteen, mutta sehän ei kanavalle käynyt, koska ohjelma keräsi huimia katsojalukuja. Lindelof kertoo Colliderin haastattelussa myös sen, että vaikka sarja venyi, niin sen viimeinen kuva oli juuri se, minkä tekijät tiesivät jo aivan alussa haluavansa loppuun.

– Jotkin jutut olivat tiedossa jo aikaisin. Yksi niistä oli viimeisen jakson viimeinen kuva, eli Jackin kuolema ja hänen sulkeutuva silmänsä. Se oli toisinto alusta, jossa Jack heräsi viidakosta koira vierellään, Lindeloff sanoo.

– Koska Lost oli kaikkea muuta kuin lineaarinen sarja, niin saatoimme näyttää myös mitä hänelle tapahtui kuoleman jälkeen.

Lindelof on saanut ainakin tv:n puolella mahdolliset syntinsä anteeksi kahdella viimeisellä sarjallaan, eli HBO:n esittämillä mestarisilla The Leftoversilla ja Watchmenilla:

Arvostelu: HBO:n The Leftovers -sarjan 3. kausi on upeaa televisiota

Arvostelu: Watchmen on huippusarja, jota pitää katsoa useampi jakso putkeen – HBO Nordicin supersankariuutuus on vuoden positiivisimpia yllätyksiä