Lue ja järkyty: Uuden Ninja Turtles -elokuvan hyllytetty käsikirjoitus oli käsittämätöntä roskaa

30.08.2012 10:42 | Muropaketin toimitus

Michael Bayn tuottaman Teenage Mutant Ninja Turtles -elokuvan piti alun perin saada ensi-iltansa joulukuussa 2013. Sittemmin tieteisseikkailun julkaisua lykättiin – tällä tietoa keväälle 2014. Erilaisia selityksiä on jo kuultu, mutta käsikirjoituksella on ilmeisesti hyvin paljon tekemistä lykkäyksen kanssa.

TMNT, Not TANT -fanisivusto sai hiljattain käsiinsä Ninja Turtles -elokuvan käsikirjoituksen ensimmäisen version. Se paljastui paljon pahemmaksi alkuperäismateriaalin raiskaukseksi kuin kukaan osasi arvata. Tähän mennessä on jo tiedossa, että ninjakilpikonnat saapuvat Maapallolle avaruudesta, mutta tämä on pientä muiden muutosten rinnalla.

Tässä oleellisimmat tolloilut käsikirjoituksesta:

– Ninja Turtlesin pahis on nimeltään kenraali Schrader (”Shredder”, niinku). Hän on salaisen ”The Foot” -armeijan johtaja.
– Elokuvan päähenkilö on Casey Jones. Toisin kuin vuoden 1990 elokuvassa, jossa hän oli naamioitunut oikeudenpuolustaja, Casey on 18-vuotias opiskelija ja tapailee April O’Neiliä, joka on muuttanut New Yorkiin CBS:n työharjoittelupaikan perässä ja haluaa Caseyn mukaansa.
– Casey Jones työskentelee vartijana huonekalutehtaassa ja harrastaa jääkiekkoa.
– Ninjakilpikonnat ovat kotoisin Ulottuvuus X:stä. Casey Jones antaa heille eriväriset naamiot voidakseen erottaa kilpikonnat toisistaan ja koska sai idean Reservoir Dogs -elokuvasta (!).
– Ninjakilpikonnat heittelevät vitsejä, jotka viittaavat popkulttuuriin (mm. Kermit-sammakkoon, matkapuhelimiin ja Kung Fu Panda -elokuvaan).
– Kilpikonnat matkaavat Ulottuvuus X:ään, jossa soturit saavat tietää olevansa ”valittuja kilpikonna-avaruusolentorodun edustajia”, eivät mutantteja, kuten aikaisemmin luulivat.
– Elokuvassa ovat mukana on niin Krang, Technodrome, Bebop kuin Rocksteadykin.

Lisää paljastuksia Latino Review’n videossa, joka summaa käsikirjoituksen käänteet:

Ninja Turtles -hahmojen luojista Kevin Eastman on mukana tekemässä elokuvaa, mutta Peter Laird ei ole siihen sekaantunut. Laird on kuitenkin lukenut käsikirjoituksen alustavan version ja kertonut siitä tuntonsa TMNT, not TANT –sivustolle:

”Joku ilmoitti minulle käsikirjoituksesta ja lopetin sen lukemisen ihan muutama minuutti sitten. Jos se tosiaan on aito käsikirjoitus, joka hylättiin ja joka lykkäsi elokuvan julkaisun vuodelle 2014, pitäisi kaikkien TMNT-fanien olla kiitollisia tahoille, jotka eivät antaneet sen mennä tuotantoon. Tätä voidaan pitää hyvänä merkkinä. Käsikirjoitus myös muistutti minua siitä, miksi olen iloinen, etten enää omista oikeuksia näihin hahmoihin. Nyt minun ei tarvitse repiä viimeisiäkin hiuksiani koettaessani korjata tällaista paskaa”.

Käsikirjoitus oli hetken aikaa luettavissa internetissä, mutta Paramount Pictures määräsi poistamaan sen. Tämä on monen mielestä merkki tekstin aitoudesta. Vielä ei ole tiedossa mihin suuntaan tarinaa hiotaan.

Teksti: Tatu Junni
Lähde: TMNT Not, TANT; Comic Book Movie; io9 & Slash Film