UUSIMMAT

Lumikki-elokuvasta Tolkien-henkinen fantasia-action-trilogia

04.07.2011 08:08 Muropaketin toimitus

Disney Snow White

Vastikään kääpiörooleja täyttänyt Snow White and the Huntsman -elokuva on paisumassa trilogiaksi, suunnitteilla on Tolkienin ystäville tarkoitettu fantasia-toiminta-elokuva. Vielä ei ole tiedossa, mihin sitä alkuperäistä satua tässä tarvitaan.

Tuottaja Joe Roth (Liisa Ihmemaassa) yrittää vedota Taru Sormusten herrasta -trilogian ja tulevan Hobitti-elokuvan ystäviin, jotka saattaisivat ovat jäämässä ilman Tolkien-elokuvaa pitkäksi aikaa, ellei sitten Silmarillion vielä väänny valkokankaalle.

Ehkäpä syynä on Julia Robertsin tähdittämä The Brothers Grimm: Snow White, jonka kuvaukset ovat jo alkaneet ja joka ehtii teattereihin ensin. Rothin tuottaman elokuvan on siis erotuttava jollain tavoin: Lumikista tehdään Lumikista Tolkien-henkinen fantasiasankari, joka oppii metsässä soturineidon elkeet ja kostaa ilkeälle kuningattarelle vallankaappauksen. Ensimmäinen osa noudattelee löyhästi sadun kaavaa, mutta hahmojen seuraavat vaiheet jäävät auki jatko-osia varten.

Rothin mielessä on sadun täysremontti. Metsämies on nyt palkkasoturi, joka kouluttaa ja auttaa Lumikkia. Lumikki itse on itsenäisempi ja aikuisempi kuin alkuperäinen, suloinen hupakko. Se on sitten toinen juttu, kuinka vakuuttavaa jälkeä Kristen Stewart saa aikaan. Ja sitten ne kääpiöt: Ian McShanen johtama porukkahan on saanut vahvistusta ja seitsemän kääpiön sijaan Lumikkia jeesaakin kahdeksan tonttua. Nähtäväksi jää, onko kääpiöporukka toisinto Hobitista vai ovatko kääpiöt ennemminkin hobittien sukua.

Molemmat elokuvat tulevat kankaille ensi vuonna.

Lähde: Entertainment Weekly