UUSIMMAT

Maailman viimeinen mies lähestyy valkokangasta! Y: The Last Man -sarjakuvafilmatisointi sai vihdoin ohjaajan

10.01.2013 09:47 | Muropaketin toimitus

Y: The Last Man

Brian K. Vaughanin käsikirjoittama Y: The Last Man on yksi kaikkien aikojen parhaista sarjakuvista. Jos se ei ole vielä tuttu, ota tarina nopeasti haltuun. 

Y: The Last Manista on puuhattu filmatisointia iät ja ajat, mutta turhaan. Nyt projektin tilanne näyttää pitkästä aikaa valoisammalta, sillä elokuvalle on palkattu uusi ohjaaja. Hän on Portal-lyhytelokuvasta tuttu Dan Trachtenberg.

Yhtään pitkää elokuvaa ei miekkosen curriculum vitaesta vielä löydy, joten Trachtenberg pääsee näyttämään kyntensä nyt ensimmäistä kertaa.

Muuta uutta tietoa Y: The Last Manista ei ole tällä erää tarjolla. Universal kiinnitti Trachtenbergin hiljattain ohjaamaan ja käsikirjoittamaan elokuvan nimeltä Crime of the Century, mutta nyt näyttää siltä, että Y: The Last Man on kirinyt to do -listan kärkeen.

Elokuvalla on jo Matthew Federmanin ja Stephen Scaian käsikirjoitus, joten sikäli asiat ovat hyvällä mallilla.

Vuosina 2002-2008 ilmestynyt Y: The Last Man kertoo maailmasta, jossa (lähes) kaikki miehet ovat kuolleet mystisen viruksen tappamina. Brian K. Vaughanin käsikirjoittama ja Pia Guerran piirtämä sarjakuva voitti aikoinaan peräti viisi Eisner Awardia eli sarjakuva-alan Oscaria. Suomeksi mainiota tieteisseikkailua ei ole julkaistu.

Teksti: Tatu Junni
Lähde: Deadline