Uusimmat

Mad Max: Fury Roadin jatko-osat ovat pahoissa vaikeuksissa: kuvausten alkamista jarruttaa rahariita raastuvassa

16.04.2018 17:01 Muropaketin toimitus

Mad Max

Mad Max -ohjaaja George Miller on joutunut oikeussalikiistaan Warner Brosin kanssa maksamattomien bonusten vuoksi.

Vuonna 2015 julkaistu Mad Max: Fury Road oli menestys niin fanien kuin kriitikoidenkin keskuudessa ja se nappasi 10 Oscar-ehdokkuutta – ja voitti niistä kuusi. Kolme vuotta elokuvan julkaisun jälkeen tuotantoyhtiö on kuitenkin kitkerässä riidassa elokuvan levittäneen Warner Brosin kanssa.

Studio on nimittäin Sydney Morning Heradin uutisen mukaan kieltäytynyt maksamasta tuotantoyhtiölle sille kuuluvia bonuksia ja näistä taistellaan nyt oikeudessa. Riidan vuoksi myös elokuvan jatko-osat ovat olleet jäissä.

George Miller on fanien iloksi kertonut, että käsikirjoitukset elokuviin Mad Max 5 ja 6 ovat jo olemassa. Mutta koska hänen tuotantoyhtiönsä on haastanut Warner Brosin oikeuteen, jatko-osien tuotantoon siirtyminen on toistaiseksi pysähdyksissä. Miller ei itsekään tiedä, koska elokuvia päästäisiin tekemään: “Siellä ne ovat, se on ainoa mitä voin sanoa. Joskus tulevaisuudessa”.

Oikeuskiista johtuu siitä, että tuotantoyhtiö perää sille mielestään kuuluvia bonuksia elokuvan alkuperäisen budjetin (157 miljoonaa dollaria) alittamisesta, sillä sen mukaan elokuvan tekeminen maksoi 154,6 miljoonaa dollaria. Warner Bros kuitenkin väittää, että budjetti ylitettiin, sillä sen laskelmien mukaan elokuvan teko maksoi 185 miljoonaa dollaria, eikä suostu maksamaan bonuksia.

Oikeuskanteen sisällön voi lukea yksityiskohtaisemmin Sydney Morning Heraldista.