Mainio animaatioklassikko Wallace & Gromit saa vihdoinkin jatkoa

22.05.2019 20:01 | Muropaketin toimitus

Stop motion -animaation legenda Nick Park lupaa Wallacen & Gromitin palaavan vielä iloksemme.

The Hollywood Reporterin haastattelussa Wallacen & Gromitin luoja Nick Park kertoo, että hänellä on uusia ideoita hulvattoman parivaljakon seikkailuiksi. Uutta Wallacea & Gromitia saattaa olla tulossa jo parin vuoden sisällä, mutta välttämättä kaksikkoa ei kuitenkaan nähdä enää pitkässä elokuvassa.

Animaatiostudio Aardmanin johtaja kertoo, että hänellä on valtavasti uusia ideoita, joita hän haluaisi toteuttaa, minkä vuoksi suunnitteilla ainakin tällä hetkellä on lyhytelokuva. “Pitkän elokuvan tekeminen kestää niin pitkään. Joten en sano suoranaisesti ’ei’ mutta tällä hetkellä puolen tunnin mitta kuulostaa paljon houkuttelevammalta”, Park kertoo.

Aardmanin edellisen kokopitkän elokuvan, Early Manin, teko kesti viisi vuotta. Park selittää puolen tunnin lyhytelokuvan olevan tehtävissä vuoden aikana. Savianimaation tuotannon nopeus ei ole nimittäin pahemmin muuttunut 30:n vuoden aikana. “Hyvänä päivänä voidaan saada valmiiksi kolme sekuntia, ja se on edelleen Aardmanin nykypäivää”, Park kertoo.

Vuonna 1993 sekä Oscarilla että BAFTA:lla palkittu Väärät housut on Wallace & Gromit -tarina, mitä Park itse pitää “täydellisen tarinan” vertailukohtana. Hän ei kuitenkaan vielä paljasta, millaisiin seikkailuihin Wallace fiksun koiraystävänsä kanssa tulevaisuudessa joutuu.

Wallace & Gromit ovat seikkailleet lyhytelokuvissa A Grand Day Out (1989), Wrong Trousers (1993), (Late Lampaan esitellyt) Close Shave (1995) ja A Matter of Loaf and Bread (2008), sekä yhdessä pitkässä elokuvassa, The Curse of the Were-Rabbit, joka voitti animaatio-Oscarin vuonna 2006.