Maksaisitko 50 euroa elokuvasta, joka ei ehkä valmistu?

28.02.2009 13:42 | Muropaketin toimitus | 77

manskuMannerheim-elokuvan pääsylippujen ennakkomyynti alkoi eilen perjantaina. Soittamalla numeroon 0600-55-1917, elokuvasta kiinnostuneet saavat postitse 50 euron hintaisen numeroidun ennakkolipun, jonka kantaosa jää muistoksi elokuvan tukemisesta.

Numeroidun lipun voi tilata myös osoitteesta menolippu.fi. Lippuosa vaihdetaan Mannerheim-elokuvan paikkalippuun elokuvateatterin kassalla. Elokuvan ensi-ilta on 15. tammikuuta ensi vuonna. Puhelinmyynnissä soittajan tulee käyttää matkapuhelinta, jonka paluuviestiin vastaamalla voi jättää yhteystiedot postitusta varten. Lippujen ennakkomyynti on ensimmäinen rahoitusväylä suomalaisille sen jälkeen kun tuotantoyhtiöön alkoi viikko sitten tulvia ehdotuksia rahoitusvaikeuksiin joutuneen elokuvan pelastamiseksi.

Ohjaaja Renny Harlin haluaa korostaa elokuvan avaavan kertakatselulla suuren määrän kiinnostavaa lähihistoriaa suomalaisille ja ulkomaalaisille. ”Se on koululaisille valtava tiedon lähde ja monille maailmalla liikkuville suomalaisille oivallinen käyntikortti”, Harlin visioi. Hän ei pidä 50 euron ennakkolipun hintaa liian korkeana. ”Konserteissa ja urheilutapahtumissa lippujen hinnat ovat moninkertaiset, ja ne myydään loppuun jopa muutamassa tunnissa”, Harlin vertaa.

Mannerheim-elokuvan tuottaja Markus Selin korostaa, että lipunmyynti on tuontoyhtiön vastaus kaikille niille yksityisille henkilöille, jotka ovat ilmoittaneet haluavansa olla mukana toteuttamassa elokuvaa. ”Satojen yhteydenottojen joukossa oli monta kymmentä eri tyyppistä ehdotusta, joista lipunmyynti valikoitui päällimmäiseksi. Osakeyhtiö ei voi toteuttaa kansalaiskeräystä, mutta lipunmyynti on mitä luontevinta toimintaa elokuva-alalla”, Selin sanoo. Tuotantoyhtiö Liberty Production on suunnitellut useita, uusia toimia rahoitusvajauksen täyttämiseksi. Elokuvan budjetti on yli kymmenen miljoonaa euroa. Esivalmistelut ovat nielleet jo kolme miljoonaa euroa. Talvikuvaukset pyritään aloittamaan Joensuussa maalis-huhtikuun vaihteessa.

Tuotantoyhtiö tiedottaa lähiaikoina lisää aikataulusta ja uusista rahoitusjärjestelyistä.

Keskustelu

En todellakaan maksa elokuvaesityksestä 50 euroa ennakkoon.

Harlinin ohjaajataidot tietäen tämä tulee tulee olemaan samaa tasoa kuin Koivusalon ulosteet.

En missään tapauksessa ostaisi ennakkoon lippua. Kun ohjaajana on amerikkalaisista toimintaelokuvista tuttu, räks poks ja viuuuh tirehtööri, niin lopputulos on ennakoitavissa. Siis vain pelihulluille nuorille !!!

VITUN PILLUHUORAT SAATANA MENKÄÄ NUOLEMAAN SITÄ TEIDÄN MUMMON PILLUA !!!!!!!!!!

Kuolleena syntynyt koko leffaidea. Hyvä vaan, jos ei toteudu.

Kuka nyt maksaisis 50 e siitä, että näkee valkokankaalla homojen pomppivan?

no en vitussa maksas jostain elokuvasta,jota ei voida edes rahoittaa, silkkaa rahastusta, just ku tuossa katoin tuota milkbarii nii joku oli ostanu 8 mannerheim elokuvaa lippuja,niiku käyttäny 400 euroo siihen että saa jonkun paskan elokuvan valmiiksi ihmisten vaivanäöllä hankitut raha,että moro..

Hohoooo. 3 miljoonaa jo käytetty eikä senttiäkään kuvattu. Tällaiset rahoitus /rahastus)yritykset ovat naurettavaa ja ylimielistä suhtautumista Suomen kansaa kohtaan – tämä on nykyhistoriaa. Riittää Tuntemanton Sotilas kerran vuodessa.

Helvetin sivarikusipäät lukekaa historiaa….

Olen samaa mieltä kun M.E.R kommentissa 13 mutta lisään siihen sen että se 50 euron ennakkolippumaksu saattaa olla turhan paljon, puolet siitä ja enemmän ennakkolippuja menisi kaupaksi ja parempi saldo lopputuloksena. Se elokuva olisi yhtä tärkeä suomelle kun Tuntematon sotilas ja Talvisota sekä muut joita yleensä esitetään telkkarissa kerran vuodessa 06.12 ja jokainen suomalainen tietää mikä päivä silloin on. Minusta valtio pitäisi tukea sitä tulevaa elokuvaa koska on tärkeitä nuoremmalle sukupolvelle että ne tuntee suomen historiaa. Se että ne tietää mikä nukkuva hirviö siinä piilee kaapissa itärajan tolla puolella motivoi nuoriso armeijaan.

Voisin antaa 50 euroa hyväntekeväisyyteen – vähäosaisille, mutta en esimerkiksi Harlinille, jolle luulisin rahaa kertyneen jo ihan kiitettävästi. Lisäksi olen sitä mieltä, että kunnioitettavia (ja hiljaisen muistamisen arvoisia) ovat etulinjassa taistelleet miehet. Eipä tainnut Marskimme siellä majailla.

No voi ?/=&=%=))¤!!!! mitä =(=)&/)&)%kaa!!

Ei kiinnosta, jos joku tarjoisi lipun niin visin harkita katsovani elokuvan, jos semmoista nyt tulee.

Kyllä ihmettelen suomalaisten tietämystä Marskista. Onko ainoa asia ”homo”, jonka joku ns. h-ohjaaja on muka keksinyt. Lukekaa hyvät suomalaiset kirjallisuudesta, miten suuri ja ”globaali” henkilö Marski oli. Jopa Venäjällä arvostetaan Marskia enemmän kuin teidän ” minäpä sen tiedän – vaikken tiedä yhtään mitään” kommenteissanne. Olkaa omassa hajussanne, minä lähden maksamaan 2x 50 euroa, enkä menetä yöuniani, vaikka en elokuvaa koskaan näkisi. TOSIN TOIVON, ETTÄ MAHDOLLISIMMAN MONI NÄKISI ELOKUVAN, KOSKA SE ON HYVIN VALMISTELTU JA RENNY ON PANEUTUNUT AIHEESEEN TOSI HYVIN. Hyvää kevättä kaikille fiksuille suomalaisille!

50! en todellakaan sillä rahalla vois tehä paljon kaikkea muuta!!

maksaa 50 e leffalipust!!!!!!!!!!!!!!! en maksa!!!!! siis leffast joka välttämättä valmistu

Siis pulittaa nyt lähes 300 mummonmarkkaa leffalippuun, eikä leffan valmistumisesta ole 100% varmuutta…Huhheijaa…Toivottavasti Suomessa asuvat osaavat suhtautua varovaisesti moiseen rahankeruuprojektiin…

En kyllä ostais jos tota hintaakin miettii, sen saa viisi kertaa halvemmalla jos sitten haluaa mennä katsomaan mikäli koko elokuva edes ilmestyy:)

Kyllä sitä rahaa pitäisi jostain muualta löytyä tai muita keinoja käyttää…

Justiinsa äsken tuli tuo mainos telkkarista.
”Meillä on vapaus valita” –> Itse en ostaisi 50euron lippua.

Niin ja on aika alkaa tekemään kunnon elokuvia. totaalikieltäytyjistä ja sivareista..NE OVAT TÄMÄN AIKAKAUDEN SUURIA SANKAREITA! ARMEIJA ALAS! KAPINAA!

Näytä kaikki kommentit

Mannerheim oli oikeasti homo!!!Mutta kyllä se piiskasi sitä reppana ratsuaan aivan liikaa…

Kys. äijä (Harlin) ajoi sen yhden tuotantoyhtiön konkkaan surkuhupaisalla elokuvallaan Kurkunleikkaajien saari.

Entäs nyt? Jostain homo Marskista kertovaan elokuvaan kaupataan lippuja viisinkertaisin hinnoin ja koko elokuvaa ei ole vielä edes alettu kuvaamaan!

Säälittävää. Ruinata nyt kansalta rahaa oman ikuisuuspäähänpinttymän toteuttamiseksi. Maailmalla menee jatkuvasti elokuvia nurin rahoitusongelmien vuoksi, eikä niidenkään takia mitään kansalaisvetoomusta järjestetä.

Ja maikkarin mainos on kyllä myös todella säälittävä: ”hän on elokuvansa ansainnut” Niin muuten Renny? Marski? Vai se melkein linnaan joutunut Selin?

Mutta te jotka maksatte. Miettikää jos leffaa ei tulekkaa. Siinä menee 50 euroo ties kenen käsiin.

Voi vittu ku on köyhä maa. ei saaha ees yhtä vitun elokuvaa aikaseks ku velottamal kattojalt 50€ viel ku ei olla ees varmoja valmistuuko vai ei?????!!!
en kyl maksa sitäpaitsi ei vois vähempää kiinnostaa koko leffa :…,,,,,,,,-_-lol!

Ilman muuta. Isänmaan hyväksi kannattaa maksaa enemmänkin.

En maksaisi tota summaa,en menisi katsomaankaan kyseistä elokuvaa koska se ei kiinnosta ollenkaan.

Joo se kolmosen mainoski oli niin överi isänmaallinen…hyih.. mielummin kattoo hyviä dokumenttei mannerheikistä

Minä olen sitä mieltä, että on turha tehdä elokuvaa edes Mannerheimistä, sillä kaikki se tärkeä tieto mitä hänestä jo on tiedossa riittää. Toisaalta annan kyllä hänelle täyden arvostuksen ja aseman maamme asioiden hoitamisessa ja johtamisessa. Kuitenkin joku tolkku tässäkin asiassa tulee olla. Ja mitä tulee käytyihin sotiin ja niiden seuraamuksiin maamme historiassa niistä on tehty jo liian kanssa elokuvia. Mitä edemmäs niistä mennään sen vähemmän niitä katsotaan. Annetaan menneisyyden olla ja eletään nykyaikaa.
Tästä syystä koko elokuvanhanke tulee jäädyttää ja käyttää jäljellä olevat varat vaikka veteraanien kuntoutukseen.
En maksa enkä suosittele muillekkaan eurojen antamista ko.hankkeeseen.

Täähän on kun WINCAPITA, anna rahhoo niin tehhään elokuva (ellei tuu konkurssi).

Mannerheim ei ollu se joka Suomea johdatti. Ei ollenkaan. Kyllä ne oli muut miehet ja naiset jotka elokuvan ansaitsee ja onhan niitä jo ihan tarpeeksi tehty tähän maahan ja tuosta asiasta. Uhohtakaa koko helvetin sota jo kokonaan. Sen vetvominen on niin turhaa…turhaa…voi voi. Ja totta on että tämä ohjaajapelle? Harlin…tulee hieno elokuva? Joopa joo….Sellanen jäätävä polte oikeen suomen kansalle. ÄLKÄÄ MAKSAKO TUOTA RAHAA!!!!!!

Paljonkohan menee rahaa muutamien näyttelijöiden, kaluston ja vapaaehtoisarmeijan pyörittämiseen? Yli kymmenen miljoonaa euroako?

Taidetta ja kunnianosoitus, vai kylmää bisnestä, sitä jokainen voi miettiä oman pienen päänsä sisällä?

kyllä sylettää, että homopetteristä pitää vielä tehdä rainaa kansan rahoilla…hyi hitto.

onpa kyllä alhaista vedota herran sotamarsalkan sotataitoihin, kylläpä se taisi olla niin että Suomen sotilasmahti perustui kansan haluun puolustaa maataan ja alipällystöön joka osasi motivoida joukot taistoon, siis normaalit kylän miehet jotka halusivat vain tapella oikean asian puolesta, ei siinä tarvita marsalkkaa, rittää vaikka korpraali. Eikös se ole niin, että oma etu ja tahto riittää. Minä ainakin olen vaikka heti valmis puolustamaan omaani, ei siihen tarvita käskyjä, ei keneltäkään.

tuhlaavat kaikki vain kaljaan,lottoon ja naisiin meirän viimesetkin pennit

no empä tiedä. en ehkä. mut toivottavasti nyt edes valmistuisi.

Nerokas tapa kerätä tyhmältä kansalta rahaa, oli kyseessä sitten esim. tanssit tähtien kanssa, idols, tai mannerheim elokuva!
Nää on kaikki vain ja ainoastaan businesta ja sen vielä kaikki ymmärtää!
Kun asia tarpeeksi liikuttavasti ja uskottavasti esitetään, niin kansa maksaa vähistä euroistaan, hyvä me ja meidän hyvyytemme!
Henkilökohtaisesti kannatan, mutta en maksaisi!

En aio ostaa lipun lippua, ostakoot rahakkaammat niitä minunkin edestäni. Katson leffan sitten muutaman vuoden päästä telkkarista, jos se ylipäätään valmistuu. Mulla ei ole kiirettä.

VOI VITTU MITÄ PASKAA! TOLLASEN LEFFAN TUKEMISTA EN TODELLAKAAN TUE! JONKUN MANNERHEIMIN LEFFASTA……ÄLKÄÄ NYT HYVÄT IHMISET MENKÖ LANKAAN!

En todellakaan maksaisi. Ei kiinnosta millään tavalla kyseinen henkilö.

Olis hianoo, jos leffaa varten voisi lahjoittaa haluamansa rahasumman leffaa varten. 50€ on joillekkin iso raha. Ottavatko mielummin 10€ kuin eivät yhtään mitään?

Kirjoittajalle 13. Ei kai tässä nyt mistään kateudesta ole kysymys tai kommunismista,jos tuota rahankerjuu-ideaa vastustaa. Normaalisti jos rahoitusta ei löydy elokuvaa ei tehdä,niin on käynyt lukuisalle suomi-elokuvalle. Selin ja kumppanit on vaan niin älyttömiä öykkäreitä, että jo se ärsyttää niin, että toivon todella sydämestäni koko tuotannon kaatuvan mahdollisimman nolosti.

No miltäs kuvittelet? Alukshan tultu hyvältä odottaa elokuvaa! Mut nyt vituttaa.

No en todellakaan. Teil taitaa olla vähän ongelmia… -_-”

EN MAKSAISI TYHJÄSTÄ RAHAA MISSÄÄN VAIHEESSA RIIPPUMATTA SIITÄ MIHIN.

Jos tulee takeita siitä elokuva tosiaan valmistuu on sitten toinen asia.
Sen voi vertailla vähän konserttiin, kuka olisi maksanut ennakkolippuja Hartwal arenan konserteille 10 vuotta ennen arenan rakentamista ja ennen artistin syntyä. Se rahastusidea mättää pikkasen kyllä, onhan firmoja kuten esim. Nokia joka voisi olla mukan sponssaamassa filmiä ja miksei RAY ja Veikkaus sekä valtio. Valtio voitais tukea vaikka siten että ne ostais niitä ennakkolippuja, jäljellä oleville rintamaveteraaneille, varuskunnille ja eduskunnalle. Olisi myös hyvä että nuoriso oppisi vähän historiikkia joka tavallaan koskee myös suomea joten lukio ja yläaste ikäisille se elokuva olisi sopiva aihe historiikki opintoaineena jos oikein tehtynä.

YKSI HAUKKU MULTA: Mikä karmea kommunisti toi 8 kommentin antaja oikein on. Tiedoksi hänelle:

Ilman Mannerheimin sotastrategiatuntemus venäläisistä suomi olisi kaatunut toisessa maailmansodassa, kotimaamme on sodan voittaja koska Venäjän valloitushyökkäys epäonnistui itsenäisyytemme piti. Tämä kuulostaa varmaan karmealta monen mielestä mutta ilman Mannerheimia ja Hitleriä Suomesta olisi tullut osa Venäjää (Neuvostoliittoa).

Adolf Ehrnrooth oli myös yksi maamme sankareista ja minusta hänet pitäisi nostaa mukaan siihen elokuvan koska hän oli oikea sankari joka soti mukana sotapoikien kanssa etulinjassa vaarantaen oma elämää suomen puolustuksessa venäjää vastaan toisessa maailmansodassa. Mutta jos en muista väärin tämä tuleva elokuva käsittää muita sotia kun 2 maailmansota kuten esim. Krim sota josta meillä ei ole juuri mitään tietoja.

Kanttis kysyä avustusta vaikka Lucasilta tai Spielbergiltä. Niillä ei oo niin pikkurahasta puute.

Joo, aika hauska juttu. Laitetaan me vaan likoon rahaa muka Mannerheim-hengessä ja sit kun leffa on valmis, niin kuka kerää tuotot, ei ainakaan Suomen kansa. Voisko Renny kirjottaa sopimuksen, että antaa provikat tuotosta kaikille niille, jotka on sitä avustaneet?
Minä ainakin menen kirjastoon ja luen Mannerheimini sieltä. Jos Suomen kansalla on tällä hetkellä ylimäärästä rahaa niin hei, jaetaan sitä niille, jotka oikeesti tarttee. Tietäsin heti sata muuta kohdetta kuin hienossa luxusasunnossa ja elämässä elävä elokuvatuottaja.
Nimimerkillä äly hoi, älä jätä!
Ps. mutta loppujen lopuksi, jokainenhan saa syytää rahojaan ihan mihin vaan

No joo, kyllä toi on aika vieras ajatus, että suomalaiset pantais maksamaan kaupallisen elokuvan tekemistä, vedoten siihen, että ko. elokuva kertoo Suomen Itsenäisyyden Sankarista… Kyllähän tänkin elokuvahankkeen pohjimmainen tarkoitus on tehdä rahaa tän elokuvan tekejöille, aiheena on vaan tälläkertaa henkilö suomen historiasta. Ihan periaatteesta en maksa 50 € , laittakoot tekijät puuttuvan rahasumman tähän !! Mutta tuskin laittavat, eivät edes itse usko ko. elokuvan tuottavan niin paljon, että saisivat edes omansa takaisin…

Marski piti vähäpukeisten työmiesten valokuvaamisesta, piti yllään feministisiä univormuja ja kaiken lisäksi käytti korsettia ryhtinsä parantamiseksi. Hmm…

Sitten vielä vikitellään viiskymmpisenä 18-vuotiasta tyttöä. Huh, huh.

Kumpi parempi?

Ostan lippuja varmasti!
Loistavaa toimia elokuvan apulaistuottajana. Olisi talvisodan henkeä näyttää , että Suomessa Sankareista tehdään elokuvia vaikka kansan rahoilla!

On taas niiin perkeleen kommunistista ja kateellista sakkii kirjottamassa. Ihan niin kuin Renny vertasi lippuja urheilutapahtumiin tai muihin vastaaviin kalleiksi, niin minkä takia ei sitten elokuvasta voisi yhtä hyvin maksaa sitä 50 euroa. Tietty nyt kaikki ajattelee, että en tosiaan maksaisi kun normaalisti saa 10 eurolla lipun. Joo’o, se on totta, mutta kyse on nyt kuitenkin omasta historiastamme ja siitä, valmistuuko koko elokuva.

Ja asian ulko puolelta sanottakoon niille, jotka haukkuvat tai eivät arvosta Mannerheimia henkilönä, että voisitte saman tien painua sinne Siperiaan muiden ryssien kanssa, kun kerran niin ihannoitte Venäjää.

Laitan senkin viisikymppisen ennen vähäosaisten auttamiseen, kuin
kyseisten herrojen pyramidiin.

Luulis Selinillä ja Harlinilla olevan tuo puuttuva summa itselläänkin mutta tuskin he uskovat että tuosta elokuvasta saa takasin niitä rahoja.Eli laitetaan kansa maksaan ja sitten tulot heille kyllä kelpaa.

Kyllä hyvän suomalaisen elokuvan on ennenkin pystynyt tekeen paljon halvemmalla kun ei tarvi roudata maskeeraajia ja muita vastaavia ulkomailta tekemään suomi elokuvaa.

Marskista pitäisi tehdä semmoinen leffa, jossa pureudutaan hänen yksityiselämään ja homouteen. Ei mitkään Raatteentien taistelukohtaukset tai jäykkä ”kyllä herra luutnatti” dialogi ketään kiinnosta. Vähän seksiä peliin ja toiminta sotatantereelta makuuhuoneeseen, niin johan alkaa rahoittajia löytyä. Elokuvan nimi voisi olla vaikka Marski – riisuttu aseista

Myöhäisnationalistista hömpältä vaikuttaa tuonkin elokuvan teko. Sodan palvelijasta, mitä Mannerheimkin parhaimmillaan oli, ei tule kunniallista ja esikuvaksi kelpaavaa henkilöä elokuvia tai pönäköitä puheita pitämällä. Suomessakin olisi aika siirtyä ihmisten mielten paimentamisesta menneen maailman roinalla, globaaliin ja reilun maailman ajatuksiin.
Mannerheimillä ruokitaan reservin luutnanttien ja ”natsien” puheita ja tuetaan heidän kaltaisten mentaliteettia.
– veli kuisma

Elokuvan tekeminen on melkeinpä aina bisnestä, mihin kuuluu jonkinlainen riskin ottaminen taloudellisesti eli saadaanko yleisön maksamilla lipputuloilla katettua tuotantokustannukset.

Tuntuu kuin tässä mentäisiin perse edellä puuhun… kyllä rahoitus tulee hankkia aivan muualta. Turha verrata siihen, että onhan ihmisillä varaa ostaa lippuja joihinkin konsertteihinkin.

Eipä nuo monetkaan ko. ohjaajan tekeleet ole olleet kassamagneetteja… kuinka siis tämäkään? Korkeat ovat tavoitteet kuten T. Koivusalollakin…

vitun posket, nämä kusipäät yrittää rahastaa ja todennäköisesti onnistuu siinä. Muistaakseni herrakaksikolla on maksamatta Jäätävän poltteenkin aikaiset maksut. Tervemenoa Enontekiölle… Minusta on alhaista että jonkun Seliinin nokkakarkkia pitää rahoittaa kansan avustuksella.

Tolla elokuvalla ei ole mitään muita tarkoitusperiä kuin tekijöiden egon pönkittäminen. Ei siis missään tapauksessa kannat laittaa siihen rahojaan. Sitäpaitsi lähes kaikki tärkeät kuvausryhmän jäsenet on ulkomaalaisia , joten miksi me heille rahojamme tarjoaisimme.

Muropaketin uusimmat