UUSIMMAT

Ensimmäisen Star Wars -elokuvan alusta poistettu kohtaus harmittaa Mark Hamillia edelleen – Olisi esitellyt Luke Skywalkeria paljon nähtyä paremmin

01.07.2020 20:30 Muropaketin toimitus

Vuoden 1977 Star Wars -leffan alusta pois leikattu kohtaus löytyy nyt myös Disney Plus -palvelusta.

Syyskuussa vihdoin Suomessakin aloittava Disney Plus -palvelu on lisännyt Star Wars: A New Hope -elokuvan yhteyteen ekstramateriaalia, jossa mukana on myös Tosche Station -nimellä tunnettu kohtaus, joka leikattiin viime hetkellä pois leffasta.

Mark Hamill kertoo Joe ja Anthony Russon Russo Bros. Pizza Film School -videosarjassa, miksi hänen mielestään kohtaus on erittäin tärkeä Luke Skywalkerin hahmolle. Pätkässä nähdään ensin kuinka Luke näkee Tatooine-planeetalta prinsessa Leian aluksen ja sitä kohti hyökkäävän Darth Vaderin aluksen.

– Siinä on pari hyvää asiaa hahmon kannalta. Luken kaverit kiusaavat häntä, eli hän ei ole kovin suosittu nuori mies, Hamill sanoo.

– Seuraavaksi törmään Garrick Hagonin esittämään Biggs Darklighteriin, jonka Imperiumin uniformu tekee Lukeen vaikutuksen. Luke innostuu myös siitä, että Biggs kertoo aikovansa liittyä kapinallisiin, Hamill jatkaa.

Kohtaus tekee siis selväksi myös sen, ettei Luke pidä aluksi Imperiumia tai kapinallisia hyvinä tai pahoina. Hän haluaa vaan pois Tatooine-planeetalta ja jos kumpi tahansa kööri voi auttaa, niin se kelpaa.