Mark Wahlberg osoitti lopulta solidaarisuutensa naiskollegalleen – lahjoitti miljoonapalkkionsa hyväntekeväisyyteen

15.01.2018 14:45 | Muropaketin toimitus

Mark Wahlberg kuittasi All the Money in the World -elokuvan uusintakuvauksista yli tuhatkertaisen summan verrattuna vastanäyttelijäänsä Michelle Williamsiin. Palkkaerosta nousi valtava kohu, jonka myötä Wahlberg on lahjoittanut palkkionsa hyväntekeväisyyteen.

Osa Ridley Scottin ohjaamasta elokuvasta All the Money in the World jouduttiin kuvaamaan uusiksi. Elokuvan näyttelijöiden uutisoitiin osallistuneen uusintakuvauksiin ilmaiseksi, mutta jälkeen päin paljastui, että keskeisessä miesroolissa nähtävä Mark Wahlberg oli netonnut uusintakuvauksista 1,5 miljoonaa dollaria, kun taas naispääosassa nähtävä Michelle Williams vain 1000 dollaria.

Williamsille ei oltu kerrottu Wahlbergin saamasta lisäpalkkiosta.

Palkkaerosta nousi valtava kohu erityisesti parhaillaan käynnissä olevan, tasa-arvoa vaativan #TimesUp -kampanjan vuoksi. Kohun siivittämänä Wahlberg on nyt ilmoittanut luopuvansa miljoonapalkkiostaan ja lahjoittamalla sen hyväntekeväisyyteen Michelle Williamsin nimissä:

Variety uutisoi myös WME-agentuurin, joka edustaa sekä Wahlbergiä että Williamsia, lahjoittaneen kampanjalle lisäksi 500 000 dollaria. Yhtiön tiedotteessa kerrotaan viimeaikaisen keskustelun olevan muistutus siitä, että heillä, joilla on asioihin vaikutusvaltaa, ovat ”vastuussa haastamaan eriarvoisuutta, joka sisältää myös sukupuolten välisen palkkaeron”.

Williams vastaa tapahtuneeseen omalla tiedotteellaan ja peräänkuuluttaa keskinäistä solidaarisuutta ja tasa-arvoista kohtelua: