Marvel Studios tunnusti pahisongelmansa – mutta Thanos muuttaa kaiken

10.02.2017 09:20 | Muropaketin toimitus

Supersankarielokuvistaan tunnettua Marvel Studiosia on kritisoitu yhdentekevistä pahiksista. Nyt yhtiön keulakuva Kevin Feige on myöntänyt, että kritiikissä on perää – mutta se ei haittaa.

”Olemme saaneet pyyhkeitä siitä, että keskitymme enemmän sankareihin kuin pahiksiin. Se on varmaankin totta. Ei kuitenkaan aina”, Kevin Feige analysoi Cinema Blend -sivuston vieraillessa Guardians of the Galaxy Vol. 2:n kuvauksissa.

Samassa yhteydessä Feige vihjasi, että muuttuu dramaattisesti Avengers: Infinity Warin myötä.

”Thanos Infinity Warissa – – Se elokuva on täynnä hahmoja, mutta voisi melkein sanoa, että Thanos on päähenkilö niistä kaikista. Se on melkoinen irtiotto siitä, mitä olemme aikaisemmin tehneet. Kun elokuvan nimi on Infinity War [’ikuisuussodat’], se on tietenkin ihan sopivaa”.

Thanos suoritti ensiesiintymisensä Avengers-elokuvan loppumetreillä, ja on sen jälkeen juonitellut kulisseissa saadakseen haltuun niin sanotut Ikuisuuskivet. Kunnolla vauhtiin Josh Brolinin esittämä kosminen leukailija pääsee ensi vuonna.

Suomessa Thanos on seikkaillut elokuvien lisäksi MARVEL-lehden sivuilla vuosina 1993-1996. Oman numeronsa pahis sai kesällä 1996 (MARVEL 5/1996).

Marvel Studiosilta ilmestyy tänä vuonna kolme elokuvaa: Guardians of the Galaxy huhtikuussa, Spider-Man: Homecoming heinäkuussa ja Thor: Ragnarok loka-marraskuussa. Avengers: Infinity Warin vuoro on vapun 2018 tienoilla.