Marvel Studiosin elokuvissa nähdään pian ainakin pari LGBTQ-hahmoa, lupasi Kevin Feige

26.06.2018 14:51 | Muropaketin toimitus

Marvel Studios jatkaa hahmogalleriansa monipuolistamista vastaamaan yhteiskunnan vaatimuksia. Marvel-pomo Kevin Feige lupaa, että elokuvissa nähdään jatkossa myös LGBTQ-hahmoja.

Suuri valta tuo mukanaan suuren vastuun. Marvel-elokuvien katsojat ovat kymmenen vuoden aikana tuoneet studion kirstuun miljardeja dollareita, minkä vuoksi studio joutuu ottamaan monipuolisen katsojakuntansa huomioon paremmin. Black Pantherin myötä MCU sai ensimmäisen mustaihoisen pääosasankarinsa ja ensi vuonna ilmestyvä Captain Marvel tuo myös Marvel-elokuviin ensimmäisen pääosassa nähtävän naisen.

Kesäkuu on Pride-kuukausi ja Helsingissäkin vietetään tällä viikolla Pride-viikkoa. The Playlistin haastattelussa Marvel-pomo Kevin Feige lupaa, että jatkossa studion elokuvissa nähdään myös muita kuin heterohahmoja.

Feigen mukaan tulevaisuudessa on luvassa ainakin kaksi LGBTQ-hahmoa. Hän kertoo haastattelussa, että sellainen on jo työn alla. Kysyttäessä, että onko kyseessä joku katsojien jo tuntema vai mahdollisesti joku uusi hahmo, Feige vastaa: “Molemmat. Sellaisia hahmoja, joita on jo nähty ja sellaisia, joita ei vielä ole nähty”.

Viimeinen vastaus mitä suurimmalla todennäköisyydellä ainakin vahvistaa Tessa Thompsonin esittämän Valkyrien biseksuaalisuuden, tosin hänen paluutaan Avengers-maailmaan Thor: Ragnarokin jälkeen ei ole vielä vahvistettu.