Matrix Resurrectionsin ikäraja vahvistui – Junioreilta jää Neon paluu näkemättä

21.10.2021 09:44 | Muropaketin toimitus

Joulukuussa nähtävä The Matrix Resurrections -elokuva sai Yhdysvalloissa R-ikärajan.

The Matrix Resurrections -elokuva on saanut R-ikärajan MPAA:lta, eli Motion Picture Association of Americalta. R-leima vastaa meidän K16-ikärajaamme, joka ohjaaja Lana Wachowskin leffalle lätkäistiin väkivallan ja kielenkäytön takia.

Myös The Matrix, The Matrix Reloaded ja The Matrix Revolutions olivat Jenkeissä R-ikärajan leffoja. Suomessa Reloaded sai aikoinaan K12-ikärajan ja kaksi muuta K16-leiman.

The Matrix Resurrectionsin synopsis kertoo vapaasti suomennettuna seuraavaa:

”Kahden todellisuuden maailmassa Thomas Andersonilla on jälleen mahdollisuus seurata valkoista kania. Valinnanvapaus on edelleen illuusio, mutta myös ainoa keino ulos Matrixista, joka on voimakkaampi, vahvempi ja vaarallisempi kuin koskaan aiemmin.”

Alkuperäisen trilogian näyttelijöistä rooleihinsa palaavat Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss ja Jada Pinkett Smith. Uusia kasvoja edustavat muun muassa Jessica Henwick, Jonathan Groff, Priyanka Chopra ja Neil Patrick Harris.

The Matrix Resurrections saapuu teattereihin 22. joulukuuta.

45 vuorokautta myöhemmin, eli lauantaina 5.2.2022 on vuorossa Suomen HBO Max -julkaisu. 26. lokakuuta Suomessa lanseerattavasta suoratoistopalvelusta Matrix Resurrectionsin voi katsoa pelkkä kuukausimaksua vastaan