Matt Damon kiistää koskaan käyttäneensä homoista halventavaa nimitystä – Näyttelijän mukaan koko asia ymmärrettiin väärin

03.08.2021 14:00 | Muropaketin toimitus

Matt Damon joutui selventämään kommenttiaan homoista käyttämästään nimityksestä.

Näyttelijä Matt Damon sai aikaan runsaasti keskustelua sosiaalisessa mediassa tällä viikolla, kun hän kertoi joutuneensa tyttärensä ripittämäksi käytettyään tämän kanssa käydyssä keskustelussa herjaavaa nimitystä homoista.

Monen mielestä Damonin olisi pitänyt jo itsekin tässä vaiheessa ymmärtää, ettei kyseinen nimitys ole sovelias.

Nyt Damon on Varietyn haastattelussa tarkentanut sanomisiaan, sillä hänen mielestään koko asia ymmärrettiin väärin.

“Tuoreessa haastattelussa muistelin keskustelua, jonka kävin tyttäreni kanssa, kun halusin selventää hänelle sitä kehitystä, mikä on tapahtunut sen jälkeen kun kasvoin lapsena Bostonissa, jolloin kuulin usein kaduilla käytettävän tuota herjaavaa sanaa – ennen kuin edes ymmärsin mitä se tarkoittaa. Selitin, että sanaa käytettiin jatkuvasti ja se esiintyy jopa vuonna 2003 julkaistun oman elokuvani [Stuck on You] dialogissa. Hän ei voinut käsittää, että kyseistä sanaa on joskus käytetty niin ajattelemattomasti. Olin erittäin ylpeä, kun hän alkoi tarkentaa minulle, kuinka sanojen merkitys voi olla tuskallista HLBTQ+-yhteisöön kuuluville huolimatta siitä, kuinka tavallista niiden käyttö on kulttuurisesti. En pelkästään ollut samaa mieltä hänen kanssaan, vaan ylpeä hänen innostaan, arvoistaan ja sosiaalisen oikeuden tavoittelustaan”, Damon kertoo.

“En koskaan ole kutsunut tuolla sanalla ketään henkilökohtaisessa elämässäni”, hän jatkaa ja sanoo, etteivät herjaukset kuulu hänen tapaansa puhua.

Muropaketin uusimmat