Matt Damon menetti 250 miljoonaa dollaria, koska ei halunnut tehdä Avataria

02.10.2019 18:00 | Muropaketin toimitus | 1

Avatar-roolista luopunut Matt Damon harmittelee ainoastaan sitä, ettei ehkä koskaan pääse tekemään elokuvaa James Cameronin kanssa.

Matt Damon nähdään pikapuoliin toisessa pääosassa kilpa-autoilusta kertovassa elokuvassa Le Mans ’66. GQ:lle antamassaan haastattelussa Damon kertoo, että hänelle tarjottiin aikoinaan myös roolia James Cameronin Avatarissa, ja että Cameron tarjosi hänelle samalla kymmentä prosenttia elokuvan tuotosta.

Damon kuitenkin kieltäytyi roolista, koska sitoutuminen Avatariin olisi aiheuttanut ongelmia Bourne-elokuvien ohjaajalle Paul Greengrassille.

Avatar tienasi 2,79 miljardia dollaria, mikä tarkoittaa, että Damon hypoteettisesti menetti kieltäytymisensä takia 250 miljoonaa dollaria. Näyttelijä ei kuitenkaan omien sanojensa mukaan sure rahoja vaan jotain ihan muuta.

“Cameron sanoi siinä minulle, että hän on tehnyt vain kuusi elokuvaa. En ollut tajunnut sitä. Hän tekee töitä niin harvakseltaan, mutta hänen elokuvansa tietävät kaikki, joten se tuntuu kuin niitä olisi enemmän. Tajusin, että kieltäytymiseni nyt tarkoittaisi melko varmasti sitä, etten koskaan pääsisi tekemään hänen kanssaan töitä. Joten se harmitti ja harmittaa edelleen. Mutta lapseni saavat ruokaa pöytään ja minulla on kaikki ok”, Damon selittää.