UUSIMMAT

Matt Damon nimesi suosikkinsa kaikista yhteisistä elokuvakohtauksistaan Ben Affleckin kanssa

10.08.2021 17:00 Muropaketin toimitus

Matt Damon ja Ben Affleck ovat olleet ystäviä lapsuudesta lähtien. Kaksikko voitti Oscar-palkinnon vuonna 1998 Good Will Hunting -elokuvan käsikirjoituksesta.

Matt Damon ja Ben Affleck ovat yksi nykyajan tunnetuimmista elokuvakaksikoista. Ystävykset ovat tehneet yhdessä lukuisia elokuvia ja napanneet jopa käsikirjoitus-Oscarin vuonna 1998 julkaistusta elokuvasta Good Will Hunting.

Damon on tuoreessa haastattelussa (Cinemablendin kautta) paljastanut suosikkikohtauksensa, minkä hän on tehnyt yhdessä Affleckin kanssa. Kohtaus löytyy juuri elokuvasta Good Will Hunting, jonka ohjasi Gus Van Sant.

Damon kertoo elokuvan vaatineen heiltä monta vuotta, ennen kuin he saivat sen kuvattavaksi, minkä vuoksi osa kohtauksista oli heille erityisen rakkaita.

“Good Will Huntingissa on kohtaus, missä Ben käskee minua lähtemään kaupungista. Kohtaus oli todella siisti, sillä olimme työstäneet sitä 4-5 vuotta ja se oli hänelle [Affleck] erittäin keskeinen. Hän teki sen purkkiin yhdellä otolla. Oton jälkeen ohjaaja Gus Van Sant sanoi, että ’hienoa luulen että saimme sen’. Ja Ben oli ihan shokissa, koska olimme kuvitelleet mielessämme tuota päivää niin pitkään. Hän katsoi minua ja minä olin ihan että Gus on varmaankin oikeassa, eiköhän se ollut siinä. Hän kuitenkin vaatimalla vaati, että teemme sen uudestaan. Joten kuvasimme sen kolmesti – en tiedä, minkä Gus niistä otti, sillä ne olivat kaikki hienoja. Mutta se ilme hänen kasvoillaan, että tuo hetki, mitä hän oli odottanut niin kauan olisikin ohi 20 minuutissa. Se on varmastikin suosikkini”, Damon kertoo.

Kaksikko on näyttelijänuriensa lisäksi jatkanut käsikirjoittamista yhdessä. Tänä vuonna ilmestyy heidän kirjoittamansa, Ridley Scottin ohjaama The Last Duel.