Matt Damonin pitkään työstetystä Downsizing-scifielokuvasta julkaistiin uusi traileri

29.09.2017 09:42 Muropaketin toimitus

 

Ohjaajana toimii kaksinkertainen Oscar-voittaja, mm. Sideways-elokuvasta tuttu Alexander Payne.

Paramount Pictures on julkaissut toisen trailerin, tai oikeastaan niin sanotun ensimulkaisun pitkään tekeillä olleesta Downsizing-scifikomediasta, jonka pääosia esittävät Matt Damon ja Kristen Wiig.

Toronton elokuvajuhlilla ensi-iltansa saanut elokuva on saanut kriitkoilta lähinnä ylistäviä viiden tähden arvioita, joka ei ole mikään ihme. Ohjaajana toimii nimittäin kaksinkertainen Oscar-voittaja Alexander Payne, tuttu mies muun muassa mestarillisista Nebraska– ja Sideways-elokuvista. Suomessa Downsizing saapuu elokuvateattereihin vasta tammikuun 26. päivä.

Scifikomedian virallinen synopsis kertoo:

”Mitä jos tutkijat keksisivät yllättävän ratkaisun liikakansoitukseen: ihmisten kutistamisen vaaksan mittaisiksi? Elokuvassa Downsizing norjalaiset tiedemiehet tekevät läpimurron ja ihmiskunta päätetään muuttaa lilliputeiksi 200 vuoden siirtymäajalla. Pian ihmiset huomaavat, miten minimaailmassa pienetkin tulot riittävät helposti hulppeaan elämään. Paremman tulevaisuuden toivossa myös aivan tavallinen mies Paul Safranek (Matt Damon) ja hänen vaimonsa Audrey (Kristen Wiig) päättävät jättää hektisen arkensa Omahassa ja antaa kutistaa itsensä asettuakseen pienoismaailmaan asumaan. Päätös johdattaa heidät elämän mullistaviin seikkailuihin.”