Mel Brooksin klassikkokomedia Spaceballs – Avaruusboltsit saa vihdoinkin jatko-osan?

07.02.2015 16:17 Muropaketin toimitus

/wp-content/uploads/images/domefi/elokuvat/ajankohtaista/2014/spaceballs92929.png

Hiljattain Suomenkin televisiossa nähty Star Wars -parodia Avaruusboltsit eli Spaceballs jaksaa naurattaa yhä. Vieläkö jatko-osa olisi mahdollinen?

Ohjaaja Mel Brooks on kommentoinut asiaa. Hieman yllättäen mies suhtautuu yhä positiivisesti vuoden 1987 komedian jatko-osaan.

”Voisin ehkä tehdä taas uuden elokuvan”, totesi Brooks, jonka tuorein ohjaus on vuoden 1995 Dracula – verevä vainaja.

”Mietin taannoin Spaceballsia. Ensimmäisessä elokuvassa Bill Pullman kysyy esittämältäni Yogurthilta ’Luuletko että tapaamme enää?’ ja minä vastaan ’No, enpä tiedä… Ehkä Spaceballs 2: The Search for More Money -elokuvassa’. Nyt olen alkanut miettiä, että jos tekisin uuden elokuvan heti kun uusi Star Wars on ilmestynyt – ehkä pari kuukautta myöhemmin – voisi se menestyä hyvin.”

Adam Carollan podcast-lähetyksessä aiheesta puhuneen Mel Brooksin mukaan Spaceballs 2 saattaisi toki flopatakin, mutta hän uskoo silti ihmisten olevan yhä kiinnostuneita elokuvasta. Avainnäyttelijöistäkin useimmat ovat yhä alalla. John Candy tosin kuoli vuonna 1994 ja Joan Rivers viime vuonna. Rick Moranis ei vuorostaan ole tehnyt elokuvia kohta 10 vuoteen. Brooks on silti toiveikas.

”Minulla olisi yhä Daphne Zuniga [Prinsessa Vespa] käytössäni ja ehkä Rick Moraniskin [Dark Helmet, kuvassa] voisi suostua mukaan… Ja olen itsekin yhä mukana”, ohjaaja spekuloi.

Tee se, Mel! Tee se!

Teksti: Tatu Junni
Lähde: Adam Carollan podcast