Uusimmat

Menestyksekäs Joulutarina palaa Suomen elokuvateattereihin

11.11.2008 12:23 Muropaketin toimitus

jtJuha Wuolijoen Joulutarina-elokuvasta on tehty levityssopimus jo lähes sataan maahan, mikä on ennätyksellinen saavutus kotimaiselle näytelmäelokuvalle. Viime vuoden katsotuin kotimainen elokuva saa tulevana jouluna ensi-iltansa muun muassa Espanjassa, Ruotsissa, Norjassa, Kreikassa, Kanadassa ja Virossa.

Laajin elokuvateatterilevitys on suunnitteilla Espanjassa, jossa Joulutarina on pääsemässä levitykseen jopa sadan esityskopion voimin. Kotimaassa Joulutarina palaa valkokankaalle perjantaina 14. marraskuuta kautta maan. Paljon toivotulle uusintakierrokselle Joulutarina lähtee viikonloppuna 50 kopion voimin.

Yhdysvalloissa Joulutarina nähdään näillä näkymin vuoden 2009 jouluna. Elokuvan Yhdysvaltain esitysoikeudet on hankkinut Lightning Entertainment Group, joka on tunnettu yhdysvaltalainen levitys- ja tuotantokonserni. LightningEntertainment tuo vuosittain maailmalla levitykseen joukon valikoituja laatuelokuvia kansainvälisten independent-studiojättien Lions Gaten ja Anchor Bayn kautta.

”Joulutarina on elokuva, joka vetoaa kaikenikäisiin”, arvioi Lightning Entertainmentin johtaja Paul Gardner. ”Uskomme, että Joulutarinalla on mahdollisuudet nousta jokavuotiseksi jouluperinteeksi.”

SnapperFilmsin tuottama koko perheen elokuva Joulutarina kertoo koskettavan tarinan siitä, miten joulupukista tuli joulupukki. Marko Leinon käsikirjoittamaa ja Juha Wuolijoen ohjaamaa elokuvaa tähdittävät Hannu-Pekka Björkman, Kari Väänänen, Laura Birn, Otto Gustavsson ja Antti Tuisku. Kaksi Jussi-palkintoa voittanut elokuva on kiertänyt kymmeniä kansainvälisiä elokuvafestivaaleja, ja Yhdysvaltain kymmenen suurimman elokuvatapahtuman joukkoon kuuluvalla Sarasotan elokuvafestivaalilla Joulutarina voitti parhaan ulkomaisen elokuvan yleisöpalkinnon. Marraskuun lopulla Joulutarina kilpailee parhaan lastenelokuvan palkinnosta Oulun kansainvälisellä lastenelokuvafestivaalilla.

Joulutarinanohella kansainvälisesti menestynein kotimainen näytelmäelokuva on Aki Kaurismäen Mies vailla menneisyyttä, joka on myyty yli 50 maahan ja jonka arvioidaan saaneen yhteensä noin 2,5 miljoonaa katsojaa. Animaatioelokuvista menestynein on Niko – lentäjän poika, joka on Joulutarinan tavoin myyty noin sataan maahan.