Uusimmat

Michael Keaton selitti, miksi hän luovutti Batmanin roolin Val Kilmerille ja miksi hän palaa esittämään hahmoa ensi vuonna

19.08.2021 13:00 Muropaketin toimitus

Michael Keaton esitti Batmania elokuvissa Batman ja Batman Returns. Hän palaa hahmoon elokuvassa The Flash.

Michael Keaton esitti Batmania kahdessa Tim Burtonin ohjaamassa elokuvassa vuosina 1989 ja 1992. Tuon jälkeen Keaton kuitenkin laittoi viitan naulaan ja seuraavassa Batman-elokuvassa, vuonna 1995 julkaistussa Batman Foreverissa hahmoa esitti Val Kilmer.

Ensi vuonna Keaton kuitenkin palaa rooliin Andy Muschiettin ohjaamassa elokuvassa The Flash, missä nähdään myös Ben Affleckin Batman.

The Hollywood Reporterin haastattelussa Keaton kertoo jättäneensä Batmanin roolin aikoinaan siksi, ettei pitänyt Joel Schumacherin ohjaaman Batman Foreverin käsikirjoituksesta.

“Rehellisesti sanottuna olen aina jossain takaraivossani ajatellut, että voisin palata ja näytellä sitä paskiaista aivan upeasti. No, nyt kun he ovat pyytäneet minua niin katsotaan miten siinä käy”, Keaton kommentoi palaamistaan rooliinsa The Flashissa.

Keaton kertoo joutuneensa lukemaan The Flashin käsikirjoituksen kolmeen kertaan, ennen kuin hän ymmärsi rinnakkaistodellisuuksien konseptin kunnolla.

“On todella mielenkiintoista, miten paljon enemmän ymmärsin Batmania hahmona nyt kun palasin sen pariin. Ymmärrän sen nyt ihan uudella tasolla. Arvostan sitä. Arvostan, mitä ihmiset yrittävät tehdä. En koskaan ajatellut hahmoa pelkästään hölmönä. Se ei ollut hölmö edes silloin kun tein Batmania. Mutta siitä on tullut jättimäinen juttu kulttuurisesti. Ikoninen.”, Keaton kommentoi.

The Flash julkaistaan näillä näkymin marraskuussa 2022. Keatonin ja Affleckin lisäksi siinä nähdään nimirooliin palaava Ezra Miller.